Wijzigingen in de middag- en avondprogrammering van Studio Brussel

Studio Brussel is maandag weer van start gegaan met de reguliere programmering. Toch zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd in de middag en avond met jong talent en een opmerkelijke invaller.

Zo horen luisteraars vanaf maandag Sam de Bruyn weer elke werkdag op StuBru. Hij presenteert samen met Pien Lefranc, onlangs nog het nieuwe gezicht tijdens De warmste Week Radio in Mechelen, nog tot de paasvakantie de middagshow.

Het duo vervangt Eva de Roo, die onlangs bevallen is van haar tweede kindje.

De Bruyn presenteerde eerder al van 2007 tot 2015 op Studio Brussel programma’s als Sound of Sam, Zet ‘m op Sam en Vrienden van de Radio. Na een lange uitstap naar Qmusic keerde hij in april 2021 al eens terug naar Studio Brussel. Nu gaat hij opnieuw radio maken bij het station.

Ik dacht dat Eva De Roo mij als peter van haar verse zoon wou vragen”, aldus De Bruyn over zijn terugkeer. “Bleek dat ze gewoon een interimpresentator zocht om haar te vervangen op de radio. Ik heb uiteraard ja gezegd! En ik ben héél blij dat ik upcoming radiotalent Pien Lefranc mee mag sleuren in dit avontuur. Zij barst van de goesting en heeft een moeiteloze naturel waar elke radiomaker jaloers op zou moeten zijn.

Flo Windey
Nieuw in de avond is Flo Windey. Van 21 uur tot middernacht belt ze met luisteraars, ontvangt ze bekende influencers, TikTokkers en DJ’s.

Windey werd in 2015 ontdekt door Studio Brussel, nadat ze het snapchat-account van de zender had gehackt. Sindsdien was ze online festivalreporter en maakte ze de online eeksen ‘Flowjob’ en ‘Faqda’.

In juni vorig jaar mocht Windey al even warm draaien in de avond en presenteerde ze een maand lang ‘Fok de Blok’, om duizenden studenten een hart onder de riem te steken tijdens de voorbereidingen op de examens. Nu krijgt ze dus een eigen avondshow.

Ik heb superveel zin om de nacht in te duiken met leuke gasten die komen praten over van alles: van muziek en series tot Tinder en openbare toiletten”, aldus Windey. “Ik ben ook heel benieuwd welke gesprekken ik zo laat op de avond kan hebben met luisteraars. Is Madonna beter dan Metallica? Doe je de saus op of naast je frieten?” [RadioWereld.NL]