Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gijs Staverman over onstuimige overstap naar Radio 10: “Ik wist niets van afspraken met Rob”

Gijs Staverman start maandag met zijn nieuwe middagshow ‘Gijs op 10’ op Radio 10. Ongevraagd werd de deejay onderdeel van een flinke radiorel. “Toen ik werd gevraagd voor de nieuwe middagshow wist ik niet welke afspraken er tussen Rob (van Someren, red.) en Talpa waren gemaakt,” zegt de deejay in een interview met De Telegraaf.

Foto: Radio 10

Toen in mei officieel bekend werd dat de deejay naar Radio 10 zou komen om de middagshow te presenteren, brak er op sociale media een storm aan kritiek los. Veel fans van ‘Somertijd’ zijn woedend dat Van Someren naar het weekend verhuist.

Ook de daaropvolgende rechtszaak die Van Someren aanspande tegen Radio 10 maakte het er niet beter op. En zelfs nadat Van Someren toch  akkoord ging met verplaatsing naar het weekend en uitgebreid had uitgelegd waarom, bleven zijn fans op sociale media vooral boos en werden ook regelmatig de pijlen gericht op Staverman.

We hebben hier afgelopen weken ook samen over gepraat”, zegt Staverman in De Telegraaf. De deejay is blij dat Van Someren en Talpa er toch samen uit zijn gekomen en dat Van Someren aan boord blijft.

Superspannend
Staverman was ruim 10 jaar te horen op NPO Radio 2 en eigenlijk zat hij daar op zijn plek. Eerst presenteerde hij het lunchblok, maar de laatste jaren het blok tussen 14 en 16 uur. Over vertrekken had de deejay zelfs nog nooit nagedacht. Maar toen kwam er opeens een telefoontje van de zenderleiding van Radio 10 en begon het na een paar gesprekken te ‘borrelen’. “Ik vind het superspannend om een middagshow te gaan maken. Mensen luisteren rond dat tijdstip actiever dan overdag omdat ze bijvoorbeeld onderweg zijn naar huis.

De nieuwe middagshow van Staverman op 10 bevat vooral veel muziek. Ook actualiteit krijgt een prominente plek in het programma. Vanaf 19 augustus krijgt de deejay hiervoor hulp van Matijn Nijhuis, die eveneens overkomt van NPO Radio 2.

Vechten
Radio 10 heeft het momenteel lastig. Gerard Ekdom is vertrokken naar Radio Veronica, er is concurrentie van Joe bijgekomen en de rel rondom Van Someren zorgde voor nog meer onrust. Maar Staverman is strijdlustig: “Ik ben niet naar Radio 10 gekomen om het zestiende station van Nederland te worden. We zullen vechten voor elke luisteraar.” [RadioWereld.NL]