Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwslezer Matijn Nijhuis van NPO Radio 2 naar Radio 10

Nieuwslezer Matijn Nijhuis verlaat na bijna 12 jaar NPO Radio 2 om aan de slag te gaan bij Radio 10. Bij de commerciële zender gaat hij het nieuws verzorgen in de nieuwe middagshow van Gijs Staverman. Nijhuis leest momenteel nog het nieuws in onder meer de middagshow van Ruud de Wild.

Foto: video still

Bij Radio 10 neemt Nijhuis het stokje over van Chantal Quak, die met team ‘Somertijd’ naar het weekend verhuist. Op donderdag 18 juli leest Nijhuis zijn laatste bulletin op NPO Radio 2.

Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen bij de NOS en NPO Radio 2 en voor de lieve, betrokken collega’s en vrienden die dit werk me heeft opgeleverd”, schrijft Nijhuis op Instagram.

En ik heb er enorm veel zin in om mezelf ook op andere gebieden te ontwikkelen. Om onderdeel te zijn van een nieuw programma op Radio 10, dat zich nog moet bewijzen. Een spannende stap, maar ik heb er alle vertrouwen in!

Voordat Nijhuis het nieuws ging lezen op NPO Radio 2 deed hij dit op NPO Radio 1. Ook werkte hij mee aan het ‘Radio 1 Journaal’ en ‘Met het Oog op Morgen’.  Ook presenteerde hij ruim twee jaar lang het ochtendprogramma op Radio Oost.

Nijhuis is vanaf maandag 19 augustus op Radio 10 te horen. Staverman start komende maandag (8 juli) al. “Ik ben heel blij en trots dat Matijn ’ja’ heeft gezegd“, zegt Staverman tegen De Telegraaf. “Hij krijgt een belangrijke rol in mijn programma, zoals hij dat de afgelopen tien jaar ook had in mijn show.“[RadioWereld.NL]