Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rob van Someren: “Somertijd in het weekend gaat een groot succes worden” (audio)

Rob van Someren heeft vrijdagmiddag in ‘Somertijd’ op Radio 10 uitgebreid uitleg gegeven over waarom hij toch akkoord is gegaan met de verhuizing van het programma naar het weekend. “Voor nu is dit de beste oplossing, maar wie weet wat de toekomst ons brengt.

Foto: video still Youtube

Dinsdag werd bekend dat Van Someren en Radio 10 toch een akkoord hebben bereikt over de lopende arbeidsconflicten, waaronder de verhuizing naar het weekend. En dat akkoord houdt onder meer in dat het programma vanaf september toch in het weekend te horen is.

Honderden reacties
Na het nieuws kreeg het team van Somertijd honderden reacties van luisteraars. “Ik denk dat als ik ze in drie delen moet opsplitsen: een deel zal ons volgen en een deel is hartstikke verdrietig en klaar met Radio 10. Maar keer dit station niet de rug toe, want wij blijven hier gewoon werken, we verhuizen. En anderen zijn ronduit boos, ook op mij.

Van Someren zegt de reacties volkomen te begrijpen. “De boosheid en verdriet en ook ik krijg de volle lading stront over me heen.” De deejay werd zelfs verrader genoemd. “Dat deed me echt heel zeer.

Appje
Maar waarom is Van Someren dan toch akkoord gegaan ondanks dat hij gelijk zou krijgen van de rechter? “De rechter heeft ook tegen Talpa gezegd: ga eens met Rob praten. Dave Minneboo, onze grote radiobaas, stuurde mij diezelfde avond nog een appje: zullen wij morgen eens 1 op 1 een kopje koffie drinken zonder mensen van Talpa of juristen, gewoon jij en ik? Dat hebben we gedaan.

Minneboo erkende fouten te hebben gemaakt. “Als je toegeeft dat je iets anders had moeten aanpakken, dan zegt dat wat over Dave”, meent Van Someren. “Als iemand over zijn eigen schaduw heen stapt, dan moet je dat zelf ook doen. En Dave wil oprecht geen afscheid nemen van Somertijd. Hij is er alleen wel van overtuigt dat het middagblok anders ingevuld moet worden.

Van Someren is het met dat laatste niet eens. “Ik denk dat hij een koortsaanval had. Maar hij denkt ook dat Somertijd in het weekend een groot succes wordt. Dat ziet hij wel goed.

Gerechtelijke uitspraak
Volgens Van Someren zou een uitspraak van de rechter alleen maar verliezers kennen. “Wat de rechter ook beslist. Als je tegen de zin van je werkgever iets blijft doen, dan weten we allemaal dat dat geen stand houdt. Dat betekent vaak een zak geld en wegwezen. Dat betekent ook geen Somertijd meer.” De deejay doelt daarmee op concurrentiebeding die hem verbiedt om voor een bepaalde periode ergens anders het programma te mogen maken. “We willen oprecht samen verder,” benadrukte hij nog eens.

De vraag is of er voor de andere invulling van de middag perse iemand, in dit geval Gijs Staverman, anders aangetrokken moest worden. Kon Van Someren dat zelf niet doen? “Dat betekent geen Somertijd meer. Want het moet anders ingevuld worden.

Evenementen gaan door
De deejay gaf ook aan dat alle Somertijdevenementen, zoals de BBQ, golfdagen, movienights en reanimatiedag gewoon door blijven gaan. Als het niet anders kan, dan worden de uitzendingen in het weekend vanaf locatie gemaakt. “We krijgen alle medewerking om Somertijd ook in het weekend een succes te maken. En er zijn werkafspraken gemaakt met m’n hele team, want je pikt toch hun weekenden in.

Over waarom Somertijd pas op 14 september van start gaat in het weekend is Van Someren duidelijk: “Alle vakanties waren al gepland, ook in de weekenden. Toen kwamen we tot de conclusie dat we niet eerder compleet zijn dan 14 september. Maar we trappen wel gelijk af met de Somertijd BBQ. Een goed begin is het halve werk!” [RadioWereld.NL]

7 reacties

 1. Gewoon onder het kruisje alsnog getekend voor iets maar je het niet mee eens bent.
  Gewoon een slappe zak dus en de luisteraar is de dupe door alweer een snotneus die aan de leiding staat van een radiozender.
  Het ergste is dat Rob hem nog een veer in zijn reet duwt na hoe hij is behandeld is door hem.
  Net als bij Radio Veronica zal Radio 10 ook dieper wegzinken in het radio landschap eeuwig zonde.

 2. Ik vind het getuigen van een groot hart. Van Someren zette zijn eerste beroepsmatige radiostappen bij Radio 10. Dat Talpa stelselmatig contractbreuk pleegde jegens hem en enkele anderen, is door de rechter rechtgezet afgelopen december, in februari en twee weken geleden. Hij heeft zich sterk gemaakt terzake de gevolgen voor zijn team vanwie er enkelen kleine kinderen hebben. Talpa heeft dat kennelijk allemaal geregeld. En de vergaande beperkingen voor Van Someren zouden van tafel zijn.

  Zelf denk ik dat Staverman niet gaat leveren. Rob misgunt hem niks, het zijn goeie vrienden van elkaar. Al met al.was dit een peperdure les voor Talpa. Als je in gezamenlijkheid iets overeenkomt, moeten BEIDE partijen zich eraan houden. Rob heeft nu doordeweeks weer een keer tijd om uit te blazen. Hij behoudt vrijwel zeker zijn salaris, evenals zijn team. Met dien verstande dat ze er nu 2 dagen voor werken i.p.v. vijf.

  En ja, ik had graag ook Somertijd gewoon gecontinueerd willen zien doordeweeks. Maar het is wat het is. In het weekend kan ik helaas (iets) minder vaak luisteren. Ik wens Rob en zijn team veel succes.

  Ik blijf het programma trouw.

 3. Hoi dame en heren van Somertijd. Voorop, ik ga de moppen, de limericks en de nare geit missen onderweg naar huis. Gelukkig is het pas na de zomer dus kan ik nog even genieten. In het weekeinde heb ik meestal niet zoveel tijd om te luisteren naar de radio. Alvast heel veel succes straks in september en laat al die mensen die social media gebruiken om “anoniem” hun (in welke vorm dan ook) ongenoegen te uiten maar lekker praten. Die snappen blijkbaar niet dat jij Rob dit doet in het belang van de mensen die voor jou werken. Sjappo Rob. Top dat je dit als een waar vakman hebt opgepakt en opgelost. Dit houdt de deur open voor de toekomst.

  Ik ga proberen in het weekeinde af te toe de radio aan te krijgen 🙂

  1. Je hebt iets gemist Arthur? Na de zomer? T programma is nu al vd zender he..gijs staverman zit er nu. Ik zoek andere zender om die tijd..:-(

 4. Je hebt gelijk Rob anders waren er alleen maar verliezers jullie zijn toppers wat anderen zeggen intreseert me geen ene rotmoer lekker doorgaan met jullie mooie en te gekke programma’s

 5. Zoveel programma’s zoveel keuzes, als je het niet eens bent met de keuze die Rob en zijn team maakt, zoek je een ander programma.

  De ochtend show van 538 is ook zeer leuk. Met Tim. Ook een echte aanrader, zit ook een beetje in die orde van Rob.

  Dus eigenlijk wel ideaal nu, door de week heb je Tim op 538 in de ochtend, en in het weekend Rob op Radio 10. Voor mij een ideale oplossing, al ben ik bang dat deze niet voor mij bedacht is… Maar vaar er wel bij.

 6. Heeeel jammer. Hoe leuk was t s middags in de auto naar somertijd te luisteren!. Zelfs in n file hield ik m’n glimlach nog op mn gezicht dankzij hen! Waarom moeten successen toch weer veranderd worden?? Anja.