80s Top 810 in de herhaling op Radio 10

Radio 10 staat komende week weer geheel in het teken van de jaren ’80. Van maandag (8 augustus) tot en met vrijdag (12 augustus) 16 uur wordt de 80’s Top 810 herhaald. De lijst was in maart van dit jaar al te horen op het radiostation.

Foto v.l.n.r.: Jeroen Nieuwenhuize, Rob van Someren, Gerard Ekdom, Edwin Diergaarde en Edwin Ouwehand.

Net als dat Radio 10 elk jaar de 80s Top 810 uitzendt, is het inmiddels ook al traditie dat de lijst in augustus herhaald wordt. Voor het derde jaar op rij verkoos Radio 10 met hulp van de luisteraars ‘Take On Me’ van A-ha tot meest iconische hit uit de jaren 80. Het nummer staat dan ook op 1 van de 80s-lijst.

Het nummer ‘Careless Whisper’ van George Michael staat dit jaar op de tweede plaats. De derde plek in de lijst is voor de 80’s klassieker ‘Africa’ van Toto. Michael Jackson is de meest genoteerde artiest in de ’80’s Top 810′. De eer van de meeste Nederlandse noteringen gaat echter naar Doe Maar en De Dijk. De hoogste Nederlandse notering is ‘When The Lady Smiles’ van Golden Earring op de tiende plaats.

Tijdens de 80s Top 810 speelt Radio 10 het Mash Up-spel. Wie weet welke drie hits er door elkaar gehusseld zijn maakt kans op de LP van Michael Jackson’s Thriller. [RadioWereld.NL]

Top 10 van 2022
1. A-ha – Take On Me
2. George Michael – Careless Whisper
3. Toto – Africa
4. Prince – Purple Rain
5. Michael Jackson – Billie Jean
6. Abba – The Winner Takes It All
7. Phill Collins – In The Air Tonight
8. Madonna – Borderline
9. Queen – Who Wants To Live Forever
10. Golden Earring – When The Lady Smiles

Eén reactie

  1. De 80’s Top 810 is ideaal, leuk voor mensen die niet op vakantie gaan en in huis blijven, deze zomer. En de 80’s Top 810 is vooral ook leuk voor mensen op de werkvloer in bedrijven. Collega’s die samen naar deze hitlijst luisteren en met elkaar herinneringen ophalen. Daarnaast kan het voor werknemers die zich geïsoleerd of genegeerd voelen op hun werk een afleiding zijn. Voor sommige mensen kan een programma op de radio boeiender zijn dan hun eigen collega’s. Het mooie is dat de muziek uit de jaren 80 nog steeds erg populair is, terwijl de jaren ondertussen wegtikken. Radio 10 heeft het met de 80’s Top 810 een beetje overgenomen van Radio Veronica, die jarenlang de 80’s Top 880 uitzond, de meest complete 80’s hitlijst van Nederland.

Reacties zijn gesloten.