Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marieke Elsinga niet vervangen op Qmusic tijdens zwangerschapsverlof

Marieke Elsinga wordt niet vervangen in de ochtendshow op Qmusic tijdens haar zwangerschapsverlof. Dit heeft het radiostation laten weten aan Nu.nl. Volgens Qmusic kan de rest van het team van ‘Mattie & Marieke’ haar afwezigheid voldoende opvangen.

Foto: Qmusic

Daarmee volgt Qmusic dezelfde strategie als tijdens de eerdere etherpauze die Elsinga in april inlaste. Toen kregen nieuwslezer Anne-Marie Rozing, Joe – Stagiair van de show – Stam en Tom – van de Intercom – de Graaf een iets prominentere rol naast mattie Valk in de ochtendshow. En dat effect was nauwelijks te zien in de luistercijfers waarop de advertenties verkocht worden. “Dus we hebben niet het gevoel dat we er tijdelijk iemand bij moeten zetten”, zegt programmadirecteur Roland Snoeijer tegen Nu.nl. “Als er één vriend tijdelijk niet is, vangt de rest van de groep het op.

Om voor te sorteren op de afwezigheid van Elsinga is het ochtendteam van Qmusic onlangs gestart met ‘Is ’t voor een baby of nie’, waarin de teamleden moeten raden of onbekende voorwerpen voor een baby zijn of niet.

Wanneer Elsinga precies met verlof gaat, is niet bekend. Qmusic zegt dit ook niet van tevoren aan te kondigen. De deejay is in verwachting van haar eerste kindje. Het wordt een zoon.

Momenteel is het ochtendteam met vakantie en presenteert Kai Merckx de ochtendshow. [RadioWereld.NL]