Radio 972 vervangt Radio NRG op DAB+ in Zuid-Holland

Radio 972 is vanaf maandag 3 oktober het nieuwste geluid in de ether in Zuid-Holland. De naam 972 is een eerbetoon aan het legendarische radioverleden waar de oprichters en programmamakers schatplichtig aan zijn, het roemruchte Radio Stad Den Haag dat in de jaren ’80 en ’90 de ether in de Haagse regio ‘onveilig’ maakte op de oude FM-frequentie 97.2 MHz.

Radio 972 wordt volgens de eigenaar ‘een unieke combinatie van volwassen klinkende zomerse chill-, lounge- en soulful & deep house en lichte dance-pop, bekend van de stranden en clubs van het zonnige Ibiza en het coole Miami zal voortaan de radiomarkt in onze regio verrijken.

Hans Dols, mede-oprichter 972: “Met dit zeer eigentijdse en eigenwijze radioformat onderscheidt 972 zich van andere radiozenders.

Radio 972 is dankzij zenders in de regio via DAB+ te ontvangen op kanalen 5C, 9B, 11B en 12D van Den Haag tot Gouda, van Rotterdam tot Schiphol.

Op de DAB+ kanalen van het nieuwe 972 is tot 3 oktober het geluid van Radio NRG te horen. De huidige programmering in de avond en ’s nachts (’s weekends), gepresenteerd en/of gemixt door DJ’s bekend van clubs en festivals in binnen- en buitenland, zal 972 vanaf 3 oktober in haar geheel overnemen van Radio NRG dat vanaf die datum onder de noemer 972 NRG als non-stop muziekstation te horen zal blijven als onderdeel van de website Radio972.com. [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. 97.2 hoort mijn inziens bij Radio Stad Den Haag. Het lijkt mij niet logisch en zeer asociaal als RSDH nog steeds bestaat dit misbruikt als commercie voor deze zender!!

  2. Om gelijk maar met de olifant in de kamer te beginnen: het valt niet te ontkennen dat radio 972 overeenkomsten vertoont met Radio Stad Den Haag 97.2. Althans in de “gekaapte” naam en het verhaal er achter. De muziekkeuzes van beide verschillen gelukkig wel. Maar waarom gebruikt radio 972 het verhaal van Radio Stad Den Haag? “het roemruchte Radio Stad Den Haag dat in de jaren ’80 en ’90 de ether in de Haagse regio ‘onveilig’ maakte op de oude FM-frequentie 97.2 MHz.”
    Heeft radio 972 geen eigen identiteit? Een eigen verhaal? Is het verhaal erachter niet gewoon een vorm van plagiaat? Of is het gemakzuchtig meeliften op andermans succes om zodoende meer adverteerders binnen te halen?
    Radio 972 creëer je eigen identiteit, je eigen verhaal en misbruik de naam van de roemruchte Radio Stad Den Haag 97,2 niet!