Search
Close this search box.

West-Duitsland: Verdeelprocedure geregionaliseerd DAB+-netwerk uitgesteld, extra net erbij

De regionale mediaraad LFM stelt de verdeelprocedure van DAB+-capaciteit in de West-Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen met enkele maanden uit. Dan wordt het namelijk mogelijk om in vijf in plaats van vier van de zes regionale gebieden capaciteit te verdelen.

In december werd bekend dat de LFM in januari ging starten met de eerste capaciteit voor een netwerk van zes allotments die tezamen de gehele deelstaat kunnen dekken. Deze allotments zijn: regio Keulen/Bonn/Aken, regio Wuppertal/Düsseldorf/Mönchengladbach, regio Nederrijn/Duisberg/Essen, regio Zuid-Westfalen/Dortmund, regio Münsterland en regio Ost-Westfalen/Lippe.

Zie ook: Veel Interesse in extra DAB+-capaciteit in West-Duitsland

In eerste instantie zou alleen capaciteit voor de netwerken Keulen/Bonn/Aken, Wuppertal/Düsseldorf/Mönchengladbach. Zuid-Westfalen/Dortmund en Ost-Westfalen/Lippe verdeeld worden. De verdeelprocedure voor de resterende twee regio’s stond voor later op de planning. De coördinatie van frequenties voor deze netwerken, die grenzen aan Nederland, was nog niet afgerond.

Maar voor de regio Nederrijn/Duisberg/Essen, direct over de grens bij Arnhem/Nijmegen, is nu alsnog een frequentie gevonden. Om deze reden is de verdeelprocedure voor de overige vier regio’s uitgesteld, zodat ook de verdeling voor de vijfde regio gelijktijdig kan plaatsvinden. Het is de bedoeling dat de verdeelprocedure nog in het eerste half jaar van 2024 van start gaat. [RadioWereld.NL]