Search
Close this search box.

Radio Veronica wil met Vintage kanaal op DAB+ roots en trouwe luisteraars eren (audio)

Radio Veronica wil met het nieuwe themakanaal Vintage Veronica haar roots en vele trouwe luisteraars eren. Vintage Veronica is sinds eind vorige maand te horen op het nieuwe landelijke DAB+-kanaal (kanaal 9C) en is het eerste themakanaal van Veronica dat ook via de ether te ontvangen is.

Foto: RadioWereld.NL

Op het nieuwe kanaal is de rijke muziekhistorie van Veronica uit de late 60’s en de jaren ’70 en ’80 te horen. Ook de vormgeving en muziek zijn afkomstig uit het memorabele Veronica-tijdperk. Denk daarbij aan de Talking Heads, Supremes, Prince, Aurosmith, Little Steven, Frank Boeijen Groep, Owen Paul, Stevie Nicks, Aretha Franklin, Glenn Frey en Daryl Hall.

Meer dan alleen muziek
Maar het is de bedoeling dat er meer dan alleen muziek te horen is op Vintage Veronica. “Regelmatig zullen Veronicanen uit alle generaties te horen zijn op de digitale zender”, aldus Talpa Network, eigenaar van Radio Veronica. “Soms nemen de coryfeeën het station over voor een live radio-uitzending, maar ook zijn er door de Stichting Norderney aangeleverde oude programma’s en aankondigingen te horen.

Sonic Spring, het jinglebedrijf van Veronica-deejay Maurice Verschuuren, produceerde de audiovormgeving van Vintage Veronica. Een demo is hier te beluisteren.

Tekst gaat verder onder de audio

Meer themakanalen
Naast Vintage Veronica lanceerde Talpa ook 538 Classics, een kanaal met de beste en grootste 538-hits uit de 90’s, 00’s en 10’s, Radio 10 80’s Hits met uitsluitend hits uit de jaren ’80, de het softpopkanaal Sky Nice & Easy op het nieuwe landelijke DAB+-netwerk.

Met deze vier nieuwe DAB+ kanalen vergroten we het audio-aanbod in de digitale ether en kunnen we onze luisteraars nog beter bedienen”, aldus Talpa radio- en tv-directeur Paul Römer. “Elk extra *digital-only* themakanaal heeft een eigen doelgroep en is herkenbaar aan de eigen muziekstijl. Op deze manier kan de luisteraar op een specifiek muziekgenre afstemmen en is het ook voor adverteerders mogelijk om deze doelgroepen nog beter te kunnen bereiken.

Daarnaast werd op het eerste landelijke commerciële DAB+-netwerk (kanaal 11C) 538 Top 50 vervangen door 538 Nonstop.

Alle themakanalen van 538, 10, Sky en Veronica zijn ook via internet te beluisteren. [RadioWereld.NL]