Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit zijn de hoogstgewaardeerde NPO-programma’s van 2e kwartaal 2022

Op NPO Start en NPO Plus (2,95 per maand) is bijna alles te zien dat de publieke omroep te bieden heeft. Om het de kijker nog makkelijker te maken om een keuze te maken, publiceert NPO toplijstjes met de hoogst gewaardeerde programma’s in verschillende genres door het Nederlandse publiek. De volgende programma’s zijn de hoogst gewaardeerde programma’s van het afgelopen kwartaal, volgens onafhankelijk onderzoek in opdracht van NPO.

Foto: NPO

Hoogst gewaardeerde programma’s (overall) Q2 2022
Selma’s Oorlog (Omroep MAX) – 8,9
Dwars door de Lage Landen (VPRO) – 8,6
NOS Nieuwlande – onverzettelijk onderduikdorp (NOS) – 8,6
Het verhaal van Nederland (NTR) – 8,6
Even tot hier (BNNVARA) – 8,5

Hoogst gewaardeerde films en series Q2 2022
Flikken Maastricht (AVROTROS) – 8,5
De Veroordeling (KRO-NCRV) – 8,4
Trigger Point (KRO-NCRV) – 8,3
Unforgotten (KRO-NCRV) – 8,3
Furia (KRO-NCRV) – 8,2

Hoogst gewaardeerde human interest Q2 2022
Jojanneke en de jeugdzorg tapes (EO) – 8,5
Roosen en Borst (HUMAN) – 8,5
Ik mis je (EO) – 8,4
Je zal het maar hebben (BNNVARA) – 8,4
Zelensky: een president in oorlogstijd (BNNVARA) – 8,4

Het Media Appreciatie Panel (MAP), uitgevoerd door GfK in opdracht van NPO Publieksonderzoek, geeft inzicht in de waardering voor televisie- en radioprogramma’s. Van de 10 grootste televisiezenders in Nederland worden dagelijks vrijwel alle uitzendingen door minimaal 3000 kijkers beoordeeld in de doelgroep 13+.

De panelleden geven hun waardering aan GfK voor de programma’s die ze gisteren hebben gekeken en/of geluisterd, zowel live als uitgesteld. Ze drukken hun waardering uit in een rapportcijfer en geven daar (facultatief) een toelichting bij. Hierdoor is twee dagen na uitzending de mening van de kijkers/luisteraars van een programma beschikbaar. [RadioWereld.NL]