Bauer Media Audio opnieuw op overnamepad in Ierland

Bauer Media Audio gaat door met uitbreiden in Ierland. Nadat het vorig jaar al de radiotak van Communicorp kocht, heeft het Duitse mediaconcern nu overeenstemming bereikt om Red FM in Cork te kopen. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de verschillende waakhonden.

Red FM is momenteel grotendeels eigendom van Siteridge Limited. Het station bestaat sinds 2002 en was de vierde zender in Ierland die een vergunning kreeg voor een jongerenzender. Momenteel is Red FM met een marktaandeel van 21% de populairste zender van Cork, de op een na grootste stad van Ierland.

Cork’s Red FM is een geliefd station en een fantastische toevoeging aan ons bedrijf”, aldus Simon Myciunka, baas van Bauer in Ierland. “Samen kunnen we ervoor zorgen dat het de muziek, entertainment en lokaal nieuws en informatie blijft bieden die luisteraars waarderen, waardoor het in de toekomst nog verder kan groeien.

Hoeveel Bauer betaalt voor Red FM is niet bekendgemaakt.

Sinds vorig jaar is Bauer actief op de Ierse radiomarkt. Door de overname van de radiotak van Communicorp werd het bedrijf eigenaar van de landelijke commerciële zenders Today FM en Newstalk, alsmede diverse lokale radiostations waaronder 98FM in Dublin.

Naast Ierland is Bauer met radio actief in tal van andere Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk (o.a. Kiss, Absolute en Greatest Hits Radio), Polen (RMF FM en RMF Classic), Zweden (Mix Megapol en Rockklassiker), Slowakije (Radio Expres), Noorwegen (Radio Norge en Kiss), Finland (Radio Nova en Iskelmä), Denemarken (Nova FM, Pop FM en Radio 100) en Portugal (Rádio Comercial en M80 Rádio). [RadioWereld.NL]