Search
Close this search box.

Rob Stenders over veiling FM-frequenties: “Komende tijd veel onzeker”

Rob Stenders heeft op Facebook gereageerd op de geplande veiling van de landelijke FM-frequenties. “Dat is voor alle betrokken partijen uiteraard een vervelende situatie. Bij al die zenders werken een hoop mensen waarvoor de komende tijd veel onzeker zal zijn,” aldus de zenderbaas van Radio Veronica.

Foto: video still stream

Dinsdagmiddag oordeelde College van Beroep voor het bedrijfsleven dat de Rechtbank van Rotterdam in juli terecht een streep heeft gezet door de drie jaar noodverlenging van de landelijke commerciële FM-frequenties. Als gevolg hiervan worden komend jaar de negen landelijke FM-kavels geveild.

Die uitspraak van de rechter zorgt ervoor dat de vergunninghouders, die hun economie en werkgelegenheid hebben ingericht op het bestaan tot 2025, daarvan het slachtoffer kunnen worden”, aldus Stenders. “De spelregels tijdens de wedstrijd tot twee keer toe veranderen heeft veel invloed.

Bij de veiling wordt het voor Radio Veronica-eigenaar Talpa kiezen. Nu bezit het bedrijf vier landelijke FM-stations, naast Veronica zijn dit Radio 538, Radio 10 en Sky Radio, maar dit mogen er na de veiling maximaal nog drie zijn. “En dus zal ik mij weer moeten bekwamen in de onvermijdelijke routine van kinderverjaardagen uit de jaren zeventig: de stoelendans”, aldus de deejay.

Ondanks dat nog niet duidelijk is voor welke drie stations Talpa kiest om een FM-kavel te bemachtigen, gelooft Stenders niet dat Veronica gaat verdwijnen. “De historie van de zender rust ook zwaar op de verantwoordelijkheid om Radio Veronica nooit meer te laten verdwijnen. Er zijn veel wegen om Radio Veronica in de lucht te houden. We rusten niet voor we ze allemaal uitgeprobeerd hebben!

Om met onze oervader Lex Harding te spreken: ‘Veronica heeft wel eens voor hetere vuren gestaan’,” besluit Stenders. [RadioWereld.NL]

4 reacties

 1. Geen van de Talpa Zenders zal verdwijnen. Voor welke drie stations Talpa zal kiezen is nog onduidelijk, maar het station waar men uiteindelijk niet voor kiest, wordt toch zeker ondergebracht bij een externe partij (onafhankelijke rechtspersoon van Talpa) en die partij doet gewoon mee aan de veiling om een fm-frequentie te bemachtigen.

  1. Omdat het om een veiling gaat is het voor iedere partner onzeker. Het hangt er vanaf welke gegadigden er allemaal zijn. In 2003 verdween Radio 10 ook van de FM. Die had niemand zien aankomen.

 2. Ik denk ook dat Radio Veronica niet zo heel snel zal gaan verdwijnen. Pas als er helemaal geen geld meer mee te verdienen is, dan is het afgelopen. Er is ook nog een televisiezender met de naam ‘Veronica’ waardoor het duidelijk is dat het niet alleen om de radiozender gaat. Voor zover ik weet is Talpa (of ik heb het mis) nog steeds eigenaar van deze televisiezender. Als Radio Veronica verkocht zou worden, dan heeft de televisiezender Veronica niet meer dezelfde eigenaar als de radiozender. En dat lijkt niet helemaal logisch, omdat de radiozender en de televisiezender allebei de naam ‘Veronica’ hebben. Wordt Radio Veronica verkocht, dan krijgt het misschien een andere naam, zo kan Radio Veronica ook stoppen. Ze kunnen beter Sky Radio gaan verkopen, vind ik. Dit is de makkelijkste oplossing.

 3. Radio Veronica heeft op FM nooit een hoge luisterdichtheid gehad en nu nog niet maar Rob Stenders was en is goed op weg om er een leuke zender van te maken.
  Talpa heeft de Frequentie Kavel ooit van de Sky groep gekocht daar ging het ook al niet goed mee nu dus ook niet winst heeft de zender nooit gemaakt.
  Eigenlijk was de Frequentie Kavel voor Radio 10 Gold bedoeld maar Talpa verloor de veiling en toen kwam in 2003 Radio Veronica op FM zogenaamd als gouden ouwe zender nooit iets geworden en toen kocht Talpa het weer terug.
  Zou nu ook wel weer gebeuren en waarschijnlijk gaan alle Frequenties voor de jonge luisteraars dienen zodat de ouderen jongeren er weer geen zak aan hebben.
  Het geld wint toch altijd John de Mol kan ook zijn zoon of dochter laten bieden op een Frequentie Kavel zodat het in familie blijft .