Zoek
Sluit dit zoekvak.

Groot Nieuws Radio wisselt van DAB+-netwerk

Groot Nieuws Radio wisselt komend jaar van DAB+-netwerk. Het christelijke radiostation wil hierdoor voorkomen dat de zender na september niet meer via digitale etherradio te ontvangen is. Vanaf januari wordt capaciteit op kanaal 9C in gebruik genomen.

Aanleiding voor de wissel is de veiling van de landelijke commerciële FM-frequenties. Weliswaar zendt Groot Nieuws radio niet uit op FM, maar het station maakt wel gebruik van DAB+-capaciteit op kanaal 11C dat gekoppeld is aan een FM-kavel, in dit geval BNR Nieuwsradio. De nieuwe indeling moet op 1 september ingaan, maar onduidelijk is of BNR het FM-kavel en bijbehorende DAB+-capaciteit behoudt.

Om te voorkomen dat Groot Nieuws Radio in de toekomst niet meer te ontvangen is, is het station op zoek gegaan naar een alternatief. Die is gevonden in huur van capaciteit op het tweede landelijke commerciële DAB+-netwerk op kanaal 9C, dat sinds april in de lucht is.

We zijn blij dat we continuïteit kunnen bieden aan onze luisteraar op DAB+ na 1 september”, zo laat directeur Wilfred Hardeman weten. “Een groot deel van onze luisteraars luistert exclusief via DAB+ en doen dat vaak een groot deel van de dag.

Vanaf januari neemt Groot Nieuws radio de vervangende DAB+-capaciteit op 9C in gebruik. Dat zal aanvankelijk met Groot Nieuws Radio non-stop zijn. Vanaf september neemt het hoofdkanaal de plek in en worden de uitzendingen op kanaal 11C gestaakt. [RadioWereld.NL]