Ook 3FM Serious Request over de 1 miljoen euro heen

Op de vijfde dag is Serious Request van 3FM ook over de miljoen euro heen. Donderdagavond onthulde Sophie Hijlkema de nieuwe tussenstand: 1.140.290 euro. Serious Request duurt nog tot kerstavond.

Foto: video still Youtube

Dit jaar zamelt 3FM geld in voor Stichting Het Vergeten Kind, dat zich inzet voor kinderen in Nederland die opgroeien in een thuissituatie met heftige problemen. Sinds zondag zijn Rob Janssen, Barend van Deelen en Hijlkema daarom opgesloten in Het Glazen Huis in Amersfoort.

Met dit prachtige bedrag kunnen we met Het Vergeten Kind al zoveel meer verschil maken”, reageert Margot Ende-van den Broek, directeur Het Vergeten Kind, verheugd. “Vandaag werd ik geraakt door het moment dat Sophie in gesprek was met Mikaela. Zij is op haar tiende uit huis geplaatst na het overlijden van haar vader. Haar moeder kon de zorg voor haar niet meer aan, iets waar Mikaela zichzelf de schuld van gaf. Door deel te nemen aan de activiteiten van Het Vergeten Kind leerde ze praten over haar problemen.”

“Het verhaal van Mikaela geeft aan hoe belangrijk het is dat kinderen gezien worden en veilig kunnen opgroeien. We gaan door tot kerstavond om zoveel mogelijk kinderen in Nederland een lichtpuntje te kunnen geven.”

Missie 538
Radio 538 heeft van Missie 538 donderdagavond geen nieuwe tussenstand bekendgemaakt. Donderdagochtend werd al bekend dat de teller over de 1,2 miljoen euro was gegaan, waardoor in elk geval al één clean room in het Prinses Máxima Centrum gebouwd kan worden. Missie 538 loopt nog tot en met vrijdagmiddag. [RadioWereld.NL]