‘Multicolor’ van Son Mieux in augustus meest gedraaid op de Nederlandse radio

‘Multicolor’ van Son Mieux is in augustus het meest gedraaid op de Nederlandse radio. Dit blijkt uit data van SoundAware. De single van Son Mieux werd in maart dit jaar uitgebracht, de maand waarin de Nederlandse band een Edison heeft mogen ontvangen voor het album ‘The Mustard Seed’ uit 2021. Plaats twee is voor de nummer 1 van juli: ‘Through The Looking Glass’ van Di-Rect.

Foto: Pixabay

Andere Airplay
De Airplay Top 20 wordt elke maand samengesteld door SoundAware met airplay data van alle landelijke commerciële en publieke radiostations in Nederland en Vlaanderen.

SoundAware maakt de verschillen tussen regionale en nationale stations, tussen commerciële en publieke stations, en tussen Nederlandse en Vlaamse stations zichtbaar.

Vaak verschillen de Airplay-lijsten van de verschillende Nederlandse zendergroepen, en zeker ook de nummers 1. Behalve nu: het is opvallend om te zien dat ‘Multicolor’ in de afgelopen maand op zowel de landelijke en regionale publieke en commerciële zenders in Nederland de meest gedraaide plaat was.

In België voert Pommelien Thijs de lijst aan; haar ‘Ongewoon’ werd 474 keer gedraaid op de Vlaamse radio. [RadioWereld.NL]