Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sunlite verhuist volgend jaar naar nieuw landelijk DAB+-netwerk

De nieuwe softpopzender Sunlite breidt volgend jaar de dekking op DAB+ uit en verhuist naar het nieuwe landelijke commerciële netwerk op kanaal 9C. Dit vertelt directeur Herbert Visser in een interview op de website van zenderexploitant Broadcast Partners.

Sinds november is Sunlite te beluisteren via het DAB+-netwerk van MTVNL (kanaal 7D), dat in grote delen van Nederland voornamelijk buitenshuis te ontvangen is.

“Met Sunlite willen we uitgroeien tot een grote radiozender”, aldus Visser. “Het zit nu op het DAB+ netwerk van MTVNL en zal over een aantal maanden verhuizen naar het nieuwe landelijke DAB+ netwerk 9C dat momenteel door Broadcast Partners wordt aangelegd.

Visser verwierf bij een veiling eerder dit jaar middels Terrestrial BV, onderdeel van RadioCorp waar ook 100% NL en Slam onder vallen, capaciteit op het nieuw uit te rollen DAB+-netwerk. Wanneer dit netwerk precies van start gaat is nog niet bekend. Volgens de vergunning dient dit voor mei 2022 te gebeuren.

Wat er met de bestaande capaciteit van Sunlite op het netwerk van MTVNL gaat gebeuren na de verhuizing is nog niet bekend.

Overigens is Sunlite sinds kort ook op de korte golf te ontvangen. Uitgezonden wordt op 5955 kHz, de oude frequentie van de Wereldomroep. [RadioWereld.NL]