Search
Close this search box.

RadioCorp gestart met softpopzender Sunlite op DAB+

RadioCorp is dinsdag om 10.30 uur gestart met Sunlite op DAB+ en internet. Onder met mom van ‘Music you love’ draait het station de beste softpophits van de jaren ’70 tot nu. Eline la Croix is aangetrokken als stationvoice.

In juli onthulde RadioWereld.NL al dat RadioCorp ging starten met Sunlite op DAB+. In tegenstelling tot verwacht is het station niet gestart op het nieuw geplande landelijke DAB+-netwerk, dat nog niet in de lucht is, maar via het netwerk van MTVNL op kanaal 7D.

Met Sunlite keert het softpopformat, in de radiowereld “Soft Adult Contemporary” (Soft AC) genoemd, landelijk terug in de ether. Sky Radio stond in de jaren ’90 en ’00 bekend als de softpopzender van Nederland. Maar doordat het format in een dip zat en het station een stoffig imago had gekregen, ging geleidelijk het roer om.

Opmars softpop
De afgelopen jaren heeft softpop echter weer een opmars gemaakt. Mede door het succes van artiesten als Ed Sheeran en Adele was er in 2018 al een wederopstanding van het format op de Amerikaanse radio te zien. Nu is ook Nederland aan de beurt.

Ed Sheeran en Adele staan dan ook op de playlist van Sunlite. Net als hits van Danny Vera, Mariah Carey, Boyzone, Gary Jules en Acda & De Munnik. Ook de classics van George Michael, Phil Collins, John Mayer, Foreigner en Whitney Houston ontbreken niet.

Op de website omschrijft Sunlite zich als “dé heerlijke wellness voor je oren en brengt een oase van rust in je drukke leven.” Het station zendt uitsluitend non-stop muziek uit. Elk uur is er een nieuwsbulletin te horen.

MTVNL
Sunlite is het achtste radiostation via het DAB+-netwerk van MTVNL. Andere stations die via MTVNL uitzenden zijn Arrow Classic Rock, Classicnl, BBC World Service en Tomorrowland One World Radio.

Afgelopen weekend werd al duidelijk dat er een nieuw station toegevoegd zou worden aan het netwerk van MTVNL. Opeens zat de Bulgaarse zender BG Radio er twee keer op. Een hiervan (BG2) is dinsdag Sunlite geworden.

Het jinglepakket van Sunlite is geproduceerd door Pure Jingles. Sunlite is naast op DAB+ ook te ontvangen via internet. Volgend jaar komt hier ook digitale kabel (Ziggo en KPN) bij. [RadioWereld.NL]

Foto: RadioWereld