Zoek
Sluit dit zoekvak.

RadioCorp (100% NL en Slam) overgenomen door Mediahuis

Het radiobedrijf RadioCorp, bekend van de merken 100% NL, Slam en Sunlite, is overgenomen door Mediahuis groep. De aandeelhouders Karl Habsburg, Herbert Visser en Carlo de Boer hebben 100% van hun aandelen verkocht aan het internationale mediabedrijf dat in Nederland bekend is van o.a. De Telegraaf, NRC en radiostation Sublime.

Herbert Visser, Directeur: “Toen ik het bedrijf 17 jaar geleden oprichtte, kon ik nooit vermoeden dat we zo succesvol zouden worden met RadioCorp en zo lang zelfstandig zouden blijven. Met de snel veranderende mediaontwikkelingen is de overname door Mediahuis dan ook nu een logische stap waar we erg blij mee zijn.

Carlo de Boer, Algemeen Directeur: “Ons gedreven team en opgebouwde kennis en ervaring in combinatie met de ambitie- en audio activiteiten van Mediahuis, zorgt voor een krachtig vernieuwd audiobedrijf. We gaan hiermee een nieuwe fase in met RadioCorp en dat geeft nieuwe energie voor de toekomst.

Gert Ysebaert, CEO Mediahuis groep: “Wij zijn er trots op dat RadioCorp vanaf nu onderdeel uitmaakt van de Mediahuis familie. Het is knap wat dit radiobedrijf de afgelopen jaren heeft gepresteerd en de stations van RadioCorp zorgen voor een mooie uitbreiding van onze audio merkportfolio. Ik kijk er naar uit om met alle medewerkers van RadioCorp samen te werken en nog meer consumenten blij te maken met sterke audiocontent.”

Het huidige management van RadioCorp bestaande uit Carlo de Boer en Herbert Visser blijft in functie na de overname door Mediahuis.

Maandagmiddag werd ook bekend dat Mediahuis Radio Veronica overneemt van Talpa Network. Daarmee lijkt het er sterk op dat Mediahuis geen aanvraag gaat doen voor FM-frequenties voor Sublime en digitale zus Nostalgie. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. En nu maar afwachten of KINK er nog wel tussenkomt in september op de FM-band. Misschien moet straks een grote partij KINK gaan overnemen, om de kans op een FM-kavel voor KINK groter te laten worden. Gelukkig dat het er voor Radio Veronica positief uitziet, want het Nederlandse radiolandschap is niet compleet zonder Radio Veronica. En 100% NL kan lekker blijven zitten waar het zit, op het Nederlandstalige kavel.