Gerard Ekdom met twee programma’s genomineerd

De radioprogramma’s Effe Ekdom (Avro 3FM), De Avondploeg (Slam FM), en Ekstra Weekend (Ntr 3FM) zijn genomineerd voor de ‘Gouden RadioRing 2011’. Hiermee staat Gerard Ekdom wederom met twee programma’s in de finale voor het beste radioprogramma van Nederland. Vorig jaar was zijn Arbeidsvitaminen ook finalist.

Ekdom presenteerde het bekendste radioprogramma van 3FM, Arbeidsvitaminen, tot september 2010. Zijn nieuwe programma ‘Effe Ekdom’ op 3FM van 12.00 uur tot 14.00 uur weet zich na één seizoen al voor de finale te plaatsen. De vrijdagavond show van Gerard Ekdom en Michiel Veenstra staat voor de derde keer in de finale van de publieksprijs voor radio.

Nieuw is het radioprogramma ‘De Avondploeg’ op Slam FM. Daniël Lippens en Ivo van Breukelen zijn het duo achter dit programma, dat maakte organisator Arjan Sneijders vrijdag bekend op Radio 538 bij Edwin Evers.

Zilveren RadioSter Vrouw
Annemieke Schollaardt (Tros 3FM), Claudia de Breij (Vara 3FM) en Roosmarijn Reijmer (Vpro 3FM) zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter Vrouw, de prijs voor de beste vrouwelijke radiopresentator van 2011.

Annemieke staat voor de derde maal op het podium. Claudia wist al vier keer eerder deze RadioSter te verzilveren. Voor Roosmarijn is het de eerste keer dat ze tot de finale weet te komen.

Zilveren RadioSter Man
Genomineerd voor de beste RadioSter Man zijn: Edwin Evers (Radio 538), Gerard Ekdom (Avro 3FM) en Giel Beelen (Vara 3FM). Deze radiomannen strijden voor de vierde keer op rij met z’n drietjes om deze eretitel voor beste radiomaker van Nederland. Evers en Beelen staan al zes jaar op rij op dit podium. Evers won drie keer, Giel twee maal.

28 uur lang stemmen op 1 december 2011
Op Hét RadioGala van het Jaar worden de winnaars van de ‘Gouden RadioRing 2011’ en de ‘Zilveren RadioSterren’ bekendgemaakt. Deze zesde editie van Hét RadioGala wordt dit jaar los van de Televizier-Ring georganiseerd. Op de drie finalisten van de Gouden RadioRing kan in de 28 uur voor de uitreiking gestemd worden via een telefoonnummer of sms-nummer.

Luisteraars konden van 19 oktober tot 7 november stemmen op zijn of haar favoriete radioprogramma, presentator en presentatrice.

Uitreiking ringen
De uitreiking van deze prestigieuze prijzen vindt op donderdag 1 december 2011 vanaf 20.00 uur plaats in het Raadhuis in Hilversum. De Avro zendt het ook live uit via Radio 2. De presentatie van 20.00 tot 22.00 uur is in handen van Jan-Willem Roodbeen en Hans Schiffers. 

Radioster
De winnaars voor de RadioSter zijn al vastgesteld maar worden pas tijdens dit RadioGala bekendgemaakt.

De Marconi Awards
Op Hét RadioGala worden ook de Marconi Awards uitgereikt, de vakjuryprijzen voor de radiowereld. Dit is geen publieksprijs. Afgelopen woensdag zijn de genomineerden van twee van de vakjuryprijzen bekendgemaakt.

Aanstormend Talent
Sander Hoogendoorn (Bnn 3FM), Eva Koreman (Q-Music) en Jan Roos (Powned Radio 1) zijn genomineerd als ‘Aanstormend Talent’.

Beste Zender
Voor ‘Beste Zender’ zijn BNR NieuwsRadio, Radio 1 en Radio 6 Soul & Jazz genomineerd. [RadioWereld.NL]