Classicnl opnieuw gestopt met uitzenden op DAB+

De geschiedenis herhaalt zich: Classicnl is opnieuw gestopt met uitzenden op DAB+. Sinds dinsdagavond is het commerciële klassieke station niet meer te beluisteren via digitale etherradio. Het is de tweede keer dat Classicnl de stekker uit DAB+ trekt.

Foto: RadioWereld.NL

Classicnlwas sinds september 2019 te beluisteren via het netwerk van MTVNL (kanaal 7D). Met de terugkeer via digitale etherradio werd, nadat de zender in 2017 van DAB+ verdween, invulling gegeven aan de wens van een flink aantal luisteraars van het radiostation.

Maar waar bij de meeste stations inmiddels toch wel een respectabel percentage van de luisteraars al luistert via DAB+, blijkt dat bij Classicnl flink tegen te vallen. In november vorig jaar bleek slechts 7% van het luisteren naar Classicnl via DAB+ plaats te vinden.

Daar komt bij dat MTVNL plannen heeft om het netwerk verder uit te breiden, waardoor de kosten toenemen voor de radiostations op dit netwerk. Dit lijkt Classicnl er niet voor over te hebben, waardoor de uitzendingen opnieuw gestaakt worden. RadioWereld.NL heeft Classicnl onlangs al om een reactie gevraagd, maar geen antwoord gekregen.

Classicnl blijft wel gewoon te beluisteren via digitale kabel en internet. [RadioWereld.NL]

10 reacties

 1. Balen want ik ben dus wel een luisteraar via DAB naar classic NL. Dus bij deze hebben ze er weer luisteraar minder bij!

  1. Het is zeker balen, proberen ze je aan de dab te krijgen en dan stoppen ze weer. Nu maar weer naar radio 4 met reclame en babbelzieke omroepers, zucht.

 2. Net zoals Marike vind ik het ook jammer dat Classic NL niet meer via dab te beluisteren is.
  Een verarming in het klasieke muziek aanbod op de dab waar het wemmelt van de lawaai zenders.

 3. Helaas. ClassicNL weer ter ziele. Ik hoop dat over 5 jaar DABplus beter is dan de huidige DABmin

 4. Classic.nl was het eerste dat ik ’s morgens aanzette op mijn stereo DAB+ radio (met geweldig geluid).
  De geboden opties om nu te luisteren via de kabel, online of app, zijn voor mij beslist geen optie.
  NPO Klassiek kan qua programmering niet aan Classic.nl tippen.
  Wat verschrikkelijk jammer; ik mis ‘mijn Classic.nl’ !!!

 5. Het is toch wel heel erg jammer dat er 100 popzenders zijn, en maar 1 klassieke zender! Misschien iet de miljoenen luisteraars, maar ik had het altijd aanstaan in mijn auto. En dat werkt toch echt niet met een kabel…

 6. Ook ik zette ‘s morgens als eerste classic.nl aan. Heel jammer dat dit nu niet meer kan: een verarming! Inderdaad wel allerlei popzenders….helaas, heb ook ik geen zin in het tussendoor kletsen op npo 4, jammer dat we een minderheid zijn. Ga nu weer eigen cd en minidisc luisteren….
  Leentje

 7. Ook ik zette ‘s morgens als eerste classic.nl aan. Heel jammer dat dit nu niet meer kan: een verarming! Inderdaad wel allerlei popzenders….helaas, heb ook ik geen zin in het tussendoor kletsen op npo 4, jammer dat we een minderheid zijn. Ga nu weer eigen cd en minidisc luisteren….
  Leentje

 8. Geweldig! Alleen BNR is nog interessant. Voor het overige hoeven we de radio helemaal niet meer aan te zetten. We hebben geen behoefte aan het geleuter op de overige radiozenders, ook op radio4

 9. Heel jammer. Ik had classicnl altijd aan staan overdag en in de avond. Hoe weten ze dat nou van 7%?

  Mij hebben ze niet gevraagd en ik luisterde altijd via DAB+. Ik kan het echt niet begrijpen waarom ze toch niet doorgaan via DAB uit te zenden.

  Er was ieder half uur behoorlijk veel reclame wat toch inkomsten geeft. Nogmaals heel jammer Ik mis het echt. Naar NPO klassiek gaan is echt geen optie daar wordt toch totaal andere klassieke muziek uitgezonden met gebabbel van presentatoren.

  Ik hoop dat classicnl toch een mogelijkheid vind om weer uit te zenden via DAB+.