Search
Close this search box.

Bevestigd: Johan Derksen krijgt eigen radioprogramma op Radio Veronica

Johan Derksen sluit vanaf maandag 15 augustus de dag af met zijn eigen radioprogramma ‘Muziek voor Volwassenen’ op Radio Veronica. Het nieuwe radioprogramma zal op maandag tot en met vrijdag van 23:00 uur tot 00:00 uur te horen zijn. Maandagavond onthulde Derksen al dat hij binnenkort op de landelijke radio te horen is.

Foto: video still Youtube

Rob Stenders: “Toen Johan Derksen vroeg of er bij Radio Veronica ruimte was voor een programma met The Teskey Brothers, Bob Dylan, The Band, The Stones, Chris Stapleton en Otis Redding hoefde ik daar niet lang over na te denken… Dat gaat voor de muziekliefhebber een lekker tripje worden.

Johan Derksen: “Het wordt geen nostalgisch programma, maar er komt dagelijks mooie muziek uit die je nooit op de radio hoort. Het wordt een mix van blues, Americana, soul, country, gospel en rock. Ik pretendeer geen discjockey te zijn, maar draai slechts plaatjes zonder door de nummers heen te praten. Geheel in strijd met mijn karakter cijfer ik mezelf dus weg, want ‘Muziek voor Volwassenen’ draait alleen om de muziek. Echte liefhebbers en de grote groep oudere jongeren vormen mijn doelgroep.

Liefde voor muziek
Derksen – die zijn liefde voor muziek nooit onder stoelen of banken heeft gestoken – maakte in 2014 de serie ‘Derksen on the Road’, waarvoor hij enkele grondleggers van de Nederlandse popmuziek sprak. Verder maakte hij verschillende theatervoorstellingen over nederpop, blues en Americana en was hij intensief betrokken bij het Holland International Bluesfestival in Grolloo. Zijn radioprogramma ‘Muziek voor Volwassenen’ is al te horen op Radio Drenthe en Arrow Bluesbox Radio. Ook zonden NH Radio, Radio West en Radio Rijnmond het programma in het verleden uit. Nieuw in de muziek is hij dus allerminst en vanaf 15 augustus kan hij zijn muziekliefde kwijt bij Radio Veronica.[RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Alleen jammer dat het zo laat in de avond is, hij verdient meer luisteraars, maar voor de liefhebber is er Grolloo radio op internet waar meer van zijn (soort) programma’s te beluisteren zijn