Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 32-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 32 de best beluisterde radiozender van Nederland met 13,1%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Radio 10 staat deze meting tweede met 13,0%, gevolgd door Qmusic op de derde plaats met 11,1%.

Foto: Pixabay

De vakantie zorgt  nog steeds voor flinke schommelingen in de cijfers. Zo zien Radio 538 en Qmusic hun marktaandeel weer fors dalen, terwijl het weekbereik stijgt. Maar naar beide stations is minder lang geluisterd in week 32 dan de week daarvoor, waardoor er alsnog een daling te zien is. Qmusic blijft wel de meeste luisteraars houden.

Bij Radio 10 stijgt, dankzij de herhaling van de 80s Top 1500, zowel het weekbereik als de luistertijd, waardoor het station flink omhoog schiet en pal achter NPO Radio 2 eindigt. Laatstgenoemde blijft met 0,1%-punt verschil marktleider.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 32

 

Eén reactie

  1. Er klopt geen bal van Radio Veronica is nog steeds van Talpa volgens hun.
    Hoe betrouwbaar ben je dan nog als je niet eens weet hoe of wat.
    Toen de luistercijfers eens per maand werden onderzocht kwam het veel betrouwbaarder over als nu en ze gebruiken ook nog een andere meetmethode als voorheen.