Search
Close this search box.

Toine van Peperstraten keert terug bij Radio Veronica

Toine van Peperstraten keert terug op de radio. Twee maanden na zijn gedwongen vertrek bij NPO Radio 1, gaat hij vanaf zondag aan de slag als invaller bij Radio Veronica. Komende zomer neemt Van Peperstraten tijdelijk de ochtendshow voor zijn rekening.

“Vanaf zondag ben ik weer te horen op Radio Veronica”, zo schrijft Van Peperstraten op Instagram. “Ik neem dan ‘Phil Collins zegt sorry’ over van Ronald Giphart. Daarmee keer ik na 18 jaar weer terug op de zender. Voorlopig zal ik blijven invallen. Zo neem ik vanaf 18 juli 5 weken de ochtendshow over.”

Voor Van Peperstraten betekent het een terugkeer op het oude nest. De presentator en deejay werkte vanaf de start in 2003 tot en met augustus 2004 ook al eens voor het commerciële Veronica, waar hij een maand lang de ochtendshow presenteerde en weekendprogramma’s als ‘Typisch Toine’ en ‘Goud van Oud’. Van Peperstaten moest het radiowerk bij Veronica noodgedwongen neerleggen omdat zijn werkgever NOS het verbood.

Andere radiostations waar Van Peperstraten werkte zijn NPO Radio 2, Radio 10 en NPO Radio 1. Bij de laatste zender presenteerde hij twee jaar lang een middagprogramma. Eerst met Dionne Stax en later met Mischa Blok. Doordat het programma eind vorig jaar ophield te bestaan, kwam er ook een einde aan het avontuur van Van Peperstraten bij Radio 1. In een interview gaf hij toen al aan dat Veronica een logische volgende stap zou zijn. [RadioWereld.NL]