Search
Close this search box.

Anne van Egmond: “Radiomaken is me niet meer gegund”

Als het aan Anne van Egmond ligt, neemt ze morgen weer achter de radiomicrofoon plaats. “Ik had nog zó graag op een zender een radioprogramma voor de oudere doelgroep willen maken”, zegt ze in een interview met De Telegraaf. “Dat is me niet meer gegund.”

Foto: video still Youtube

Van Egmond viert zaterdag haar 75e verjaardag en vooral haar leeftijd lijkt een struikelblok in radioland. “Niemand wil me blijkbaar meer een kans geven. Als ik tachtig word, hoeft het niet meer”, aldus de teleurgestelde radio-icoon.

De vrouw met ‘de fluwelen stem’ heeft het er moeilijk mee haar luisteraars niet meer te kunnen bedienen. Sinds ze in de jaren ’60 debuteerde op de radio presenteerde ze vele programma’s op de publieke zenders, waaronder ‘Adres Onbekend’. In de jaren ’90 maakte ze een kort uitstapje naar Classic FM, om daarna bij het toenmalige Radio Noord-Holland aan de slag te gaan.

Bij de regionale omroep voor Noord-Holland presenteerde ze bijna 20 jaar lang ‘Egmond Binnen’ in het weekend, maar in 2016 moest ze vertrekken bij NH. “Het meest ingrijpende, en vooral verdrietige, was dat ik mijn luisteraars moest gaan missen,” zo zegt Van Egmond in De Telegraaf.

Desondanks is de presentatrice niet verbitterd. “Ik ben tevreden met mijn leven en geniet iedere dag. Radiomaken is en blijft tot aan mijn dood, naast mijn man en kinderen, de grote liefde van mijn leven.” [RadioWereld.NL]