Nieuwe Power Intro’s voor Sky Radio (audio)

Sky Radio heeft de afgelopen weken nieuwe playlist-actuele Power Intro’s (branded songs) in gebruik genomen. Sinds begin dit jaar werkt de non-stopzender hiervoor samen met Pure Jingles. Deze worden samen met het vormgevingsteam van het radiostation geproduceerd.

Muziek is waar het om draait bij Sky”, legt Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio, uit. “Behalve nieuws, weer en verkeer hoor je bij ons geen deejays of presentatie, maar 24/7 non-stop muziek. Het is dus extra belangrijk dat we een optimale muziekflow creëren waarmee we onze luisteraars door hun drukke dag heen helpen. De Power Intro’s zijn hier een belangrijk onderdeel van, want daardoor worden jingle en song één mooi geheel.

Onderzoeken laten zien dat gezongen audiologo’s een groot effect hebben op de ‘recall’ van een merk of slogan én op het gedrag van een luisteraar of consument”, vult Thomas Giger van Pure Jingles aan. “Power Intro’s verbinden een radiomerk met muzieknummers die populair zijn in de doelgroep. Verder wil je binnen een non- stop muzieksegment onderbrekingen voorkomen en het programma laten doorlopen. Naast korte jingles zijn Power Intro’s hier bevorderlijk voor een langere luistertijd.

Sky Radio introduceerde de Power Intro afgelopen zomer. Toen werd nog samengewerkt met The Jingle Planet, waarbij de zang werd opgenomen in de studio van SOB en de intro’s werden afgemixt op Curaçao. [RadioWereld.NL]