Simone Walraven krijgt eigen programma op NPO Radio 5

Presentatrice en programmamaker Simone Walraven gaat voor Omroep Max aan de slag bij NPO Radio 5. Vanaf januari 2023 presenteert ze van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur ‘De Avondstart’. Het programma komt in plaats van ‘De Max’ met Henkjan Smits en Manuëla Kemp, waarvan onlangs bekend werd dat het gaat stoppen.

Foto: Ben Houdijk / Max

De afgelopen jaren woonde en werkte Simone Walraven in Amerika. Elk weekend maakt ze nu voor NPO Radio 2 ‘Simone’s Songlines’.

Met haar eigen dagelijkse radioprogramma bij NPO Radio 5 in het verschiet verhuist ze terug naar Nederland: “Omroep Max voelt als een heel natuurlijk nieuw thuis” vertelt Simone.

Het is de combinatie van sociale betrokkenheid, inclusiviteit en respect waarmee de programma’s worden gemaakt, door en voor mensen met veel levenservaring. Dus die hoef je ook niks meer wijs te maken! Ik heb zóveel zin om allemaal verschillende soorten muziek te gaan draaien op NPO Radio 5.

Daniel Dekker, Hoofd Radio Omroep Max: “Wij zijn heel blij met de komst van Simone Walraven, zij is een mooie aanvulling in het radioteam van Max. En natuurlijk heel leuk dat Simone na al die jaren weer dagelijks radio gaat maken. We zijn met veel plezier bezig om het programma verder inhoud te geven. De avond van Radio 5 wordt een muzikaal feestje.” [RadioWereld.NL]

Foto: Ben Houdijk / Max