Avondprogramma De Max verdwijnt van NPO Radio 5

Het avondprogramma De Max verdwijnt van NPO Radio 5. Omroep Max heeft bekendgemaakt eind van het jaar de stekker uit het programma met Manuëla Kemp en Henkjan Smits te trekken. Wat ervoor in de plaats komt is nog niet bekend.

Foto: Omroep Max

Met De Max is geprobeerd meer luisteraars te binden tussen 18 en 20 uur en het doorluisteren in de avonduren te bevorderen. Maar volgens de omroep is dat niet voldoende gelukt. Daarnaast wil NPO Radio 5 een aantal vernieuwingen doorvoeren op de radiozender. Om deze redenen heeft Omroep Max moeten besluiten te stoppen met De Max. De laatste uitzending is, onder voorbehoud, 30 december 2022 te horen.

We zijn Henkjan Smits en Manuëla Kemp veel dank verschuldigd voor hun inzet”, aldus Daniel Dekker, hoofd radio bij Max. “Sinds januari 2018 maken zij voor Omroep Max dit mooie muziekprogramma. De luisteraars konden genieten van muziek uit de afgelopen acht decennia en de verhalen achter die muziek. We gaan op een gepaste manier afscheid nemen van De Max en zijn presentatoren.

Tot het einde van het jaar presenteert Smits het programma alleen. Kemp zit al sinds april ziek thuis. In goed overleg is besloten dat ze niet meer terugkeert, zo laat de omroep weten. Wat Smits gaat doen vanaf januari is nog onduidelijk. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Het is (was) een waardeloos programma en een toplijst presenteren konden ze al helemaal niet.
    Hopelijk komt niet die Rietman ervoor in de plaats de zaterdagochtend en als vervanger van Dekker is het al erg genoeg .