Sunrise FM gestart op FM in Rotterdam

Sunrise FM is sinds donderdag te ontvangen op 104.2 FM in Rotterdam. Uitgezonden wordt vanaf de zendmast bij de Waalhaven, waar ook de grote radiostations hun FM-zenders hebben staan. Broadcast Partners bouwde de installatie.

De FM-frequentie in Rotterdam is één van de 14 frequenties met lokaal bereik die het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat eerder deze maand uitgaf. Masalsa, de stichting achter Sunrise, was de hoogste bieder voor de frequentie in Rotterdam (kavel B46) en legde hiervoor maar liefst 31.500 euro neer voor een periode van slechts twee jaar.

Sunrise FM richt zich op de Hindoestaanse en Surinaamse gemeenschap in Nederland met een mix van Bollywood en sociaal-culturele- en religieuze onderwerpen. Het station was al te ontvangen via de digitale kabel van Ziggo, alsmede via enkele lokale DAB+-netten. [RadioWereld.NL]