Decibel terug op FM in Eindhoven, Luc van Rooij versterkt team

Radio Decibel is na vijf jaar weer op FM te ontvangen in Eindhoven. Sinds zondag is het station in de lichtstad te ontvangen op 93.2 FM. Daarnaast komt Luc van Rooij binnenkort het presentatieteam versterken.

Decibel was tot april 2017 al te ontvangen op 93.2 FM in Eindhoven, maar deze frequentie werd overgedaan aan Radio JND. De afgelopen jaren was JND naast op 93.2 FM ook op 93.6 FM te ontvangen.

Beide frequenties behoren tot kavel B23, waarvan Dutch Media Investments de vergunninghouder is. Dit bedrijf is van dezelfde eigenaar als Decibel. Hierdoor was de stap om Decibel weer terug te brengen naar Eindhoven niet al te groot. JND gaat door op 93.6 FM.

Overigens is in Eindhoven niet de Randstadeditie te horen, maar een non-stopversie. De muziekmix is met veel 90’s en 00’s wel gelijkwaardig.

Begin deze maand keerde Decibel al terug op DAB+ in de provincies Noord-Brabant en Limburg.

Luc van Rooij
De gepresenteerde editie in de randstad krijgt binnenkort versterking van Luc van Rooij. Van Rooij werkte in het verleden voor onder meer Radio 3, Kink FM, Power FM en Radio Veronica. Momenteel is hij elke werkdag al te horen op Grand Prix Radio en Easy FM in Almere. Welke uren Van Rooij op Decibel gaat presenteren is nog niet bekendgemaakt. [RadioWereld.NL]