Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Decibel en Tukker FM breiden op DAB+ uit naar Brabant en Limburg

De regionale commerciële stations Radio Decibel en Tukker FM hebben hun dekking op DAB+ uitgebreid met de provincies Noord-Brabant en Limburg. Sinds woensdag zijn beide stations te ontvangen op kanaal 7A.

Op het bovenregionale netwerk voor Noord-Brabant en Limburg heeft Decibel de plek ingenomen van JND Classics, dat sinds oktober op dit netwerk uitzond. Voor Decibel betekent het een terugkeer na vijf jaar via digitale etherradio in deze provincies. Tot april 2017 zond Decibel namelijk ook uit op een FM-frequentie in Eindhoven, waaraan DAB+ capaciteit op 7A gekoppeld was.

Tukker FM heeft op dit netwerk de plek van Radio Continu overgenomen. Laatstgenoemde was sinds oktober 2017 op DAB+ in de zuidelijke provincies te ontvangen. Begin deze maand heeft Continu echter een aantal FM-frequenties en DAB+-capaciteit overgedaan aan Tukker FM. Hierdoor is het station nu ook op het bovenregionale netwerk in de Randstad (kanaal 8A) te ontvangen in plaats van Continu.

Door de uitbreiding is Tukker FM in vrijwel heel Nederland op DAB+ te beluisteren. Alleen Zeeland ontbreekt. [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. Ik luister naar radio continu
    Jammer Radio Continu minder geworden FM & DAB radio

  2. Ik luister naar radio continu
    Jammer Radio Continu minder geworden FM & DAB radio