Erik de Zwart geslaagd als trambestuurder (filmpje)

Radiodeejay en mediaondernemer Erik de Zwart heeft er weer een hobby bij. Onlangs is hij geslaagd voor zijn tramrijbewijs. Hierdoor mag De Zwart de Tourist Tram in Den Haag van het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) besturen.

Foto: video still Youtube

Het is geen publiekelijk geheim dat De Zwart al jaren tram- en treinliefhebbers is. Zo is hij al jaren actief voor de Stichting Hondekop, vernoemd naar de bijnaam van een oud treintype, en oprichter van het platform 24Trains.

Na een medische en psychische keuring bij HTM heeft De Zwart de opleiding binnen het HOVM gevolgd. Tijdens de opleiding maakte de aspirant trambestuurder ook de nodige ritten op het Haagse tramnet. Zo leerde hij niet alleen de Tourist Tram route maar ook andere lijnen van het tramnetwerk.

Na vele uren theorie en praktijk lessen moest De Zwart eerst het theorie examen afleggen. Daarna volgde het praktijkexamen met een examinator van HTM.

De Tourist Tram van HOVM rijdt de komende maanden vooral op woensdagen en in het weekend. [RadioWereld.NL]

 

Eén reactie

  1. We zien je wel in het Openlucht Museum in Arnhem net als Edward Niessing kun je daar met de trams rijden zonder agressieve reizigers .

Reacties zijn gesloten.