Oog Groningen wint Lokale Omroep Award 2016

In Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum is vrijdagmiddag Oog, de lokale omroep uit Groningen, uitgeroepen tot Lokale Omroep van 2016. Dit jaar waren 25 genomineerden in de categorieën: Radio, Televisie, Crossmediaal, Presentatietalent, Nieuws en Actualiteiten.

In totaal zijn er 225 programma’s van 82 verschillende lokale omroepen ingezonden. De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (Olon) is initiatiefnemer van De Lokale Omroep Awards.

Awards
RTV Purmerend kreeg een award in de categorie ‘Nieuws en Actualiteiten’. In de categorie Crossmediaal won TV Enschede FM. De award voor beste Presentatietalent ging naar Rob Jansen van Glow FM. Het Beste Radioprogramma werd gemaakt door Wos Media. In de categorie Televisie,  kreeg de lokale omroep uit Venlo een award.

Met het uitreiken van deze prijzen wil de Olon de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De Olon behartigt de belangen van 263 publieke lokale omroepen in Nederland.

Jury
De jury van De Lokale Omroep Awards 2016 bestaat dit jaar uit: naast juryvoorzitter Toine van Peperstraten (FOX tv en SBS6) uit:

Onderdeel Programma’s: Bart Jan Cune (538 nieuws), Astrid de Jong (radiopresentator, o.a. Radio1), Timo Kamst (opleidingscoördinator 3FM) en Jeroen Overbeek (presentator NOS Journaal).

Onderdeel De Lokale Omroep van het Jaar: Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (directeur Radio NPO) en Michiel Bosgra (directeur Studio040, De Lokale Omroep van het Jaar 2015) [Radiowereld.NL]