Zoek
Sluit dit zoekvak.

Westbroek nog hip zat voor Yorin FM

Henk Westbroek (52) kan het bijna niet geloven. Na zijn ontslag bij 3FM beleeft hij een tweede jeugd op Yorin FM, dat vanaf maandag als het oude 3FM gaat klinken – met veel progressieve pop en rock.

Te oud voor 3FM, maar hip genoeg voor Yorin FM. Gevoelens van genoegdoening?
,,Genoegdoening? Man, dit is pure wraak! Ik moest zo nodig weg van die Florent Luyckx. De man die eigenhandig het marktaandeel van 3FM zowat halveerde. Hij jaagt alle oude luisteraars weg, maar er komen geen jongeren bij. Een ontzettende loser is het. Alles wat hij aanraakt mislukt. Nu heeft hij Cobus Bosscha er weer uitgeflikkerd. Net als in mijn geval moest Cobus zijn ontslag uit de krant vernemen. Die Luyckx met zijn grote bek is een laffe en asociale man.”

Hoe kom je bij Yorin FM terecht?
,,Ik was bij Robert Jensen te gast in zijn talkshow op tv. Hij vroeg me: Mis je radio? Ik zei: Ja enorm, maar mijn tijd is voorbij. Hij moest lachen en zei: dat zullen we nog wel eens zien. Niet veel later werd ik gevraagd. Ik ben 52 en mag nog aan de slag op een jongerenzender. Ik vind dat eigenlijk zóóó grappig.”

Ga je bij Yorin FM hetzelfde doen als op 3FM?
,,In grote lijnen wel. Ik zit elke werkdag tussen 12 en 13 uur. Waarschijnlijk noem ik de show Denk aan Henk 2004 of zoiets. Ik ga ook weer een spelletje doen. Als het van de VARA mag, ga ik gewoon verder met Wat is Waar. Zo niet, dan bedenk ik gewoon een variant.”

Bij Yorin FM doen ze erg geheimzinnig over de op handen zijnde koerswijziging.
,,Och, we gaan vanaf maandag in feite letterlijk dezelfde muziek draaien als op 3FM te horen was vóór Florent Luyckx een paar jaar geleden de boel kwam verzieken. Alle luisteraars die daar gillend zijn weggelopen, komen straks naar ons. Yorin FM wordt een station dat enkel nog goede pop en rockmuziek draait. Ik heb me laten vertellen dat uit onderzoek blijkt dat daar in potentie veel liefhebbers voor zijn. De gladde pop, dance en R en B laten we definitief aan Radio 538 en 3FM. Yorin FM wordt een progressief, modern popstation met guitige presentatoren achter de microfoon die wat te vertellen hebben, zoals Rob Stenders, Robert Jensen en ik. Met veel humor en gewoon goede, smaakvolle platen. Ik denk dat het een hele slimme formule is.”

Is dj Westbroek net zo’n grootverdiener als zijn collega’s Stenders en Jensen die jaarlijks tonnen wegslepen?
,,Haha, nee. Ik heb voor een jaar getekend en verdien zelfs een stuk minder dan een ton. ,, Ach, het blijft een godsvermogen. Maar ik heb wel gezegd dat als ik langer blijf, onze salarissen iets meer in evenwicht moeten komen. Het verschil is nu wel erg groot.” [Algemeen Dagblad/Radio.NL]