Search
Close this search box.

Kortnieuws woensdag 15 augustus 2001

05.00 uur

Jacobus ging een klein half jaar geleden van Radio 538 weer terug naar het oude nest: Radio 3FM. Blijkbaar is hij hier zo blij mee dat hij een feestje geeft ten gelegenheid van zijn honderste uitzending op 3FM. Aanstaande vrijdag, op het strand van Bloemendaal. En hij schijnt wat vrienden te hebben uitgenodigd, zoals Kosheen en Johan. Meer info op de site van Radio 3FM.

Omroep Zeeland zendt op dit moment herhalingen uit van het culinaire tv-programma Kookpunt. De recepten van de smakelijke creaties van chefkok Eric Rotte zijn op de website na te lezen.

Radio 4 zendt van 4 juli t/m 2 september elke avond rond 20.00 uur ‘Zomeravondconcerten’: een uniek concert van de belangrijkste concertpodia en festivals in Europa. Dagelijks wordt de website aangevuld met aanvullende informatie over de concerten. Ook het uitzendschemaschema staat op de pagina. Lees hier verder.

Radio Drenthe op zoek naar de blues. Zanger Daniel Lohues van de Drentse popgroep SKIK is samen met Radio Drenthe in Amerika een zoektocht gestart naar de wortels van de blues. De reis is vanaf 5 september iedere woensdag bij Radio Drenthe in Makin’ Music te volgen. Op internet een dagboek met veel links. Lees hier verder

Met de postkoets door Groningen. Deze zomer trekt de Boderieder met paard en wagen drie weken lang door Groningen. Radio TV Noord brengt vanaf lokatie dagelijks reportages en verslagen. Rond de postkoets is een fotowedstrijd met als hoofdprijs een weekendje uit voor twee personen. Op de site staan de route en spelregels. De verslagen duren nog tot en met vrijdag 17 augustus. Lees hier verder

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

De D66-fractie wil minder reclame op de publieke omroepnetten Nederland 1, 2 en 3 en de radiostations. Als de publieke omroepen in de toekomst niet meer kwaliteit brengen, zouden ze zelfs een verbod opgelegd moeten krijgen voor het uitzenden van reclame.
Lees hier verder

De vereniging Veronica (VOO) gaat eind september/begin oktober weer van start met radiozender Veronica FM. Dat heeft J. Hoogesteijn, directeur radio van de VOO, maandag gezegd.
Lees hier verder

Ik zie steeds vaker een deskje op televisie. In Opsporing Verzocht staat Nelleke van der Krogt al seizoenen kittig voor een tweezitsdeskje om Bromsnor te vragen naar het hoe en waarom van een dubbele moord: ,,Waarom werd ze dubbel vermoord? Heeft u een vermoeden, bel dan met uw dichtsbijzijnde politie. In ieder geval niet met mij.”
Lees hier verder

Albert Verlinde vertrekt bij SBS 6. De presentator van het shownieuws van Hart van Nederland heeft een contract getekend bij RTL 4. Daar gaat hij meewerken aan het nieuwe programma Boulevard.
Lees hier verder

Zo’n 150 tot 200 jonge Nederlandse vakantiegangers zijn in de Spaanse badplaats Salou slachtoffer geworden van brutale oplichters die zich uitgeven voor figurantenwervers van de BNN-serie Costa.
Lees hier verder

Ooit was Ricki Lake een acterend curiosum, dat veelal werd gecast omdat ze dik was. Tegenwoordig haalt de New Yorkse jaarlijks tien miljoen dollar binnen als gastvrouw van een van Amerika’s populairste dagelijkse talkshows.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.