Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: donderdag 8 mei 2008

RTL Group, het moederbedrijf van de vier Nederlandse RTL-zenders, ziet de kwartaalomzet met 2 procent dalen tot 1,3 miljard euro. Dat blijkt uit de vanochtend gepresenteerde financiële cijfers over het eerste kwartaal. De winst voor bijzondere lasten steeg echter met 8,7 procent tot 188 miljoen euro. De omzetdaling wordt grotendeels toegeschreven aan tegenvallende resultaten in Frankrijk en Engeland en de sterke euro.

De netto advertentie-inkomsten in Nederland, België en Duitsland namen toe. Voor de Nederlandse markt wordt geen aparte specificatie gegeven. Eind maart 2008 had het Luxemburgse mediabedrijf, dat voor 90 procent in handen is van mediagroep Bertelsmann, 1,2 miljard euro in kas. Lees verder

Eyeworks
Producent Eyeworks en de AVRO hebben dinsdag in het Zwitserse Luzern ieder een Gouden Roos in de wacht gesleept. Dit hebben de bedrijven laten weten. Eyeworks won in de categorie ‘entertainment’ met het programma ‘Hider in the house’, dat uitgezonden wordt door de BBC. De AVRO won met The Phone in de categorie ‘reality-show’. Het jaarlijkse Gouden Roos Festival geldt internationaal als het meest prestigieuze Europese festival voor amusementsprogramma’s voor televisie. Lees verder

Netwerk
Geertjan Lassche (31) maakt onthullende documentaires voor Netwerk. De christelijke achterban van de EO is daar niet altijd even blij mee. Op de EO-redactie van Netwerk vormt het bureau van Geertjan Lassche een soort eilandje, zegt hij: de afdeling langlopende projecten. Op dat eilandje werkt Lassche (31) met zijn research-assistent Eliza Bergman aan onderzoeksdocumentaires. Twee van die verhalen zijn nu genomineerd voor een ‘Tegel’, de jaarlijkse vakprijs voor de journalistiek die op 20 mei wordt uitgereikt. Lees verder

Armin
Armin van Buuren (31) maakt het ritje dat ik nu maak regelmatig: van Schiphol naar Leiderdorp. Over de A4, langs bloeiende bollenvelden, betonnen bouwsels en boerderijen. Een klein kwartiertje tot de afslag. Dan links de Nieuw-Apostolische Kerk, rechts de recreatieplas. Daar, in een wijk met veel drempels en zebrapaden, woont hij dan, de populairste dj ter wereld. Op een rustig pleintje met een kinderspeelplaats voor de deur. Hij heeft zelfs een kattenluikje, al is de kat een tijdje geleden weggelopen. Lees verder

Zendmast
De zendmast van de voormalige lokale omroep Radio Dongemond is gisteren naar beneden gehaald. De mast, die stond aan de oude milieustraat in de Veerse Julianalaan, werd niet meer gebruikt sinds Radio Dongemond na de gemeentelijke herindeling, samen met het Bergse Radio Tornado, overging in de SLOG. Omdat er na de herindeling nog maar ruimte was voor één lokale omroep, waren de beide partijen tot elkaar veroordeeld. De fusie kwam uiteindelijk niet zonder slag of stoot tot stand, met een media-oorlog op lokaal niveau tot gevolg. De SLOG besloot uiteindelijk de mast niet over te kopen, waardoor deze de laatste jaren niet meer gebruikt. Met het neerhalen is een van de bakens van Raamsdonksveer definitief verdwenen. foto Ralph van Wolffelaar. Lees verder

Jack
Presentator Jack Spijkerman zou binnenkort weer op de buis te zien zijn met een consumentenprogramma. Dit meldde Evert Santegoeds vanochtend op Radio 538. Jack zou bezig zijn met een Brits format dat lijkt op het programma Ook Dat Nog dat werd uitgezonden door de KRO. In het programma zullen consumentenproblemen worden aangekaart en nagespeeld. Lees verder

Tel Sell
Het Haarlemse EDM Media en Tel Sell zijn een internationale overeenkomst aangegaan. EDM biedt direct marketeers de mogelijkheid de Tel Sell-kopers database op nieuwe wijze in te zetten. Nieuwe kanalen worden geboden in de vorm van partnerships, lead generation, sms-acties en bannering. Lees verder