Zoek
Sluit dit zoekvak.

COMMERCIËLE RADIO’S MET LINK UP PROBLEMEN

De laatste tijd worden verschillende commerciële radiostations in Nederland geteisterd door tijdelijke uitval van hun satelliet link-ups. Inmiddels zijn Sky Radio, Veronica FM, Radio 538 en Business Nieuws Radio het slachtoffer geweest van dit probleem, dat KPN Telecom, die de satellietcapaciteit en de link-ups verhuurt, vooralsnog niet heeft opgelost.

Vorige week woensdag verdween het audio-signaal van de Business Nieuws Radio-transponder, waardoor het station voor enige tijd uit de ether en van de kabelnetten verdween. Het monitorstation van zenderoperator Broadcast Partners bracht het probleem inmiddels in kaart en heeft KPN op de hoogte gesteld. Alle landelijke commerciële radiostations in Nederland transporteren hun signaal van studio naar alle kabelkopstations en zenders via een satelliet. (Radiovisie)