Zoek
Sluit dit zoekvak.

RIJKSWATERSTAAT VERWIJDERT BORDEN VAN RADIO 538

Radio 538 heeft langs snelwegen in de randstad illegaal borden opgehangen waarop we adverteren voor de programma’s van Jeroen van Inkel en Edwin Evers. Rijkswaterstaat gaat de borden “zo spoedig mogelijk” verwijderen, aldus een woordvoerster.

Aankondigingen als “Jeroen v. Inkel 101,2” zijn aangebracht onder de borden die automobilisten attenderen op de frequenties van radio 1 en de regionale zender. Volgens M. Palmen van Radio 538 gaat het om een “protestactie”. Palmen zegt al twee jaar geleden aan Rijkswaterstaat gevraagd te hebben om borden te mogen ophangen. De zender wil dat graag omdat “verkeersinformatie een substantieel deel” uitmaakt van de spitsprogramma’s.
Een jaar geleden wees Rijkswaterstaat de aanvraag af omdat de dienst alle huidige borden wil weghalen. Omdat dat nog steeds niet is gebeurd, startte 538 de protestactie.

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat wordt het beleid nog dit jaar aangepast. “Die borden zijn ooit geplaatst om te wijzen op verkeersinformatie”, aldus de woordvoerster. Maar omdat tegenwoordig veel radiozenders veelvuldig verkeersinformatie geven en moderne autoradio’s daarvoor automatisch programma’s onderbreken, zijn de borden overbodig geworden. Daarnaast zijn er momenteel zoveel commerciële zenders dat die nooit allemaal een plaatsje langs de snelweg kunnen krijgen. (Radio538)