Kort nieuws op donderdag 13 april

De alternatieve popzender KinK FM zal binnen afzienbare tijd terugkeren op het Zoetermeerse kabelnet. Dat heeft de heer Stoutjesdijk, secretaris van de Zoetermeerse Programmaraad dinsdagmiddag bekend gemaak. KinK FM zal de vrijgekomen frequentie (98.5 MHz) van Concertradio gaan vullen.

Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) vindt dat de publieke omroep hoe dan ook registraties van voorstellingen van de Nederlandse Opera moet blijven uitzenden. Het Stimuleringsfonds Culturele Omroepprodukties, dat die registraties jarenlang medefinancierde, wil daaraan een eind maken, omdat er wegens de hoge kwaliteit van de opera- uitzendingen geen stimulerende taak meer zou liggen.

DJ Giel Beelen gaat vanaf 17 april voor de KRO een nieuw muziekprogramma presenteren op 3 FM. ‘Giel hier’ komt in de plaats van het programma Stenders tussen 14 en 16 uur. Om een ‘vrouwelijker geluid’ op Radio 3 te krijgen, is Beelen overigens nog op zoek naar een vrouwelijke duo-presentator. Wilt u helemaal op de hoogte blijven van het laatste nieuws, kijk dan op www.radiowereld.nl/3fm

Op vrijdag 21 april 2000 (da’s op Goede Vrijdag!) is Ruud jarig! Dat wordt natuurlijk gevierd! Net als een tijdje geleden weer in Bobs Party Palace. De toegang is helemaal gratis! Wie treden er op? O.a. Abel, Close II You, Def Rhymes, Chicks on Speed, Sasha Mendy More, Han van Eijk en Henk Westbroek.
De zaal is vanaf 15:00 uur open! Kom ook, Bobs Party Palace in Uitgeest of luister live naar 3FM.
(Ruud de Wild-fanclub / www.radio3fm.com/ruud )

MP3.com gaat voortaan volledige songs en 30-seconden clips per e-mail sturen naar wie zich inschrijft op de nieuwe Music Messenger Service. De abonnee kan niet kiezen welke songs zij of hij zal ontvangen. Alleen kan men aangeven voor welk muziekgenre men een voorkeur heeft, hoe vaak men een zending wil ontvangen en hoeveel songs iedere zending mag bevatten. Deze service is gratis op www.mp3.com

Mr. P.J. Boukema nieuwe voorzitter adviescommissie bezwaarschriften commissariaat.
Het College van Commissarissen van het Commissariaat voor de Media heeft mr. P.J. Boukema benoemd tot voorzitter van de Adviescommissie Bezwaarschriften. De heer Boukema, tot 1 april j.l. voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, volgt mr. P. van Dijke op die per 1 september terugtreedt. Tot plaatsvervangend leden van de Adviescommissie benoemde het College mr. A. Herstel (oud-voorzitter NCRV) en mevr. mr. G.J. Heevel (hoofd juridische zaken SENA). De Adviescommissie bestaat verder uit de leden prof. mr. J.J.C. Kabel en T. Nieuwenhuijsen.

De Adviescommissie heeft tot taak het horen van indieners van bezwaarschriften tegen besluiten van het Commissariaat bij overtredingen van het reclame- en sponsorregime en het adviseren van het Commissariaat over deze bezwaarschriften.

Darts is al de derde tv-sport in Nederland qua bereik. Er keken bij SBS6 800.000 mensen naar wedstrijden, meer dan gemiddeld naar het wielrennen, maar nog minder dan naar het voetballen en het schaatsen.

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom.

British Telecom verkoopt zijn Yellow Pages, en VNU is een van de gagadigden voor overname daarvan.

Edwin Evers & Co zijn nu afgelopen nacht te horen geweest op radio538 (12.00 – 3.00) om een beetje te wennen aan de apparatuur, en de nieuwe collega’s, van het radiostation. Helaas hebben we het zelf niet kunnen beluisteren.

Eurosport.com begint een gratis e-mail service. De Eurosport e-mail service is opgezet in samenwerking met iFrance, een specialist op het gebied van ‘hosting’ van gratis e-mail adressen en persoonlijke home-pages, en is toegankelijk via www.eurosport.com

Heeft u de uitzendingen NOVA gemist, kijk dan even online..

Veronica heeft al haar aparte websites gerestyled en onder een noemer gebracht. Doel is de adverteerders beter van dienst te zijn. Het Veronica-netwerk trekt 50.000 unieke bezoekers per dag, zegt commercieel manager Chi Lueng Chiu, en draait ‘om en nabij’ break even.

Vanaf nu is het bij wap.nieuw.nl mogelijk om met behulp van de mobiele telefoon prijzen te vergelijken. Dat betekent bijvoorbeeld dat u met de WAP-telefoon op het laatste moment in de rij van de computerwinkel nog even kunt kijken of u wel de goede aankoop gaat doen. Elk computeronderdeel kan vergeleken worden op prijs, daarbij rekening houdend met de regio waarin men zich bevindt. De database van nieuw.nl bevat inmiddels meer dan 75 winkels met ruim 11.000 artikelen.

Tot morgen alweer.