Radio 538 herovert koppositie

Intomart GfK publiceerde afgelopen donderdag de meest recente luistercijfers over de maanden januari – februari 2005. Radio 538 neemt daarin opnieuw de eerste positie in met een marktaandeel van 11,9%. (was 11.1%). Op de tweede plaats staat Radio 2 met 11.1% (was 13.0%). Derde is Sky Radio met een marktaandeel van 9.9% (was 10.4%).

Radio 538
Algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth Radio 538: ‘We liggen weer op koers, een mooiere start van 2005 konden we ons niet wensen.’

Talpa
Het marktaandeel van Noordzee FM is ook flink gestegen over de eerste twee maanden van 2005. Noordzee FM stijgt met 0,4% naar 4,5%. Radio 10 Gold vertoont een stabiel karakter met een marktaandeel van 4,8%.

Erik de Zwart, directeur Talpa Radio International: “Uiteraard ben ik erg blij met de goede cijfers van Noordzee FM, al komt het voor mij niet geheel als een verrassing. Ik heb altijd geloofd in de weg die we vorig jaar zijn ingeslagen met music & entertainment radio”, aldus De Zwart. Dat Radio 10 Gold zonder etherfrequentie maar met een vaste groep luisteraars wederom een dergelijk marktaandeel haalt, is een hele knappe prestatie”, vervolgt Erik de Zwart. [Radiowereld.NL]

Regioradio
Regioradio is het totaal niet eens met Radio 538. Het landelijke commerciële radiostation Radio 538 laat weten dat men marktleider is in radioland, zowel qua bereik als in marktaandeel. Clement Postmus, directeur van ORN laat via Adformatie weten dat hij ‘boos is’ dat Radio 538 in een persbericht zegt marktleider te zijn.

Regio Radio (13 regionale publieke omroepen) haalde een marktaandeel van 15,8%. Ten opzichte van de vorige meetperiode (november-december 2004) stijgt het marktaandeel met +0,9%.

In de ochtend (07.00 – 09.00 uur) wordt een marktaandeel van 17,5% gerealiseerd. Hiermee komt  het gemiddelde aantal luisteraars in dit tijdvak op 532.000, dat zijn 90.000 luisteraars meer dan bij de nummer 2: Radio 538, aldus Regioradio. Het is niet duidelijk waarom ORN nu reageert, in de voorgaande maanden liet ORN ook niets van zich horen toen Radio 2 op nummer 1 stond. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten