Talpa geeft nu ook muziekinfo via themakanalen op DAB+

Talpa Network geeft naast bij haar hoofdstations nu ook muziekinfo bij haar themakanalen op DAB+. Op 538 Nonstop, 538 Classics, Radio 10 60s & 70s Hits, Radio 10 80s Hits, Sky Radio Hits, Sky Radio Nice & Easy en Vintage Veronica is telkens aan het begin van een nieuwe track te zien welke dit is.

Foto: RadioWereld.NL

De muziekinfo werd tot voor kort uitsluitend gegeven via Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica op DAB+, terwijl op de themakanalen alleen een algemene zin over het format te lezen was. Deze wordt nu afgewisseld met titel en artiest van de track die gedraaid wordt.

Op DAB+ maakt Talpa voor deze dienst gebruik van het zogenaamde Dynamic Label Segment (DLS). Dit is vergelijkbaar met de radiotekst van FM-RDS.

Andere stations die via DAB+ muziekinformatie geven zijn onder meer de stations van de NPO, Sublime, Kink, Classicnl en Sunlite.

Talpa breidde onlangs haar aanbod via digitale etherradio uit met vier stations dankzij de ingebruikname van het nieuwe landelijke DAB+-netwerk voor commerciële radio op kanaal 9C. Hierop zijn 538 Classics, Radio 10 80s Hits, Sky Radio Nice & Easy en Vintage Veronica te ontvangen. Op kanaal 11C zijn nog altijd de vier hoofdkanalen te ontvangen, alsmede 538 Nonstop, Radio 10 60s & 70s en Sky Radio Hits. [RadioWereld.NL]

Foto: RadioWereld.NL