Patrick Kicken in gesprek met: Peter Rijsenbrij (video)

Peter Rijsenbrij was betrokken bij de start van Radio 10 eind jaren ’80. Daarvoor was hij van 1983 tot en met 1988 werkzaam voor de NCRV op Radio 3 en televisie in programma’s als Nachtexpress, Popsjop, Late Date en Popstation.

Foto: YouTube

Rijsenbrij stapte in 1988 samen met Ferry Maat, Rob van Someren, Daniel Dekker en Jeroen Soer over naar Radio 10. Hij maakte daar programma’s, later was hij muziek- en programmadirecteur.

Na een tussenstap is hij vanaf 2004 weer betrokken als deejay en stationmanager bij Radio 10 Gold als vervanger van de langdurig zieke Tom Mulder. Tevens werd hij programmadirecteur en deed hij de ochtendshow van 07 tot 10u.

In 2005 won hij met Radio 10 Gold de Marconi Award voor beste radiostation van Nederland. Op 5 maart 2007 wordt hij ontslagen vanwege bezuinigingen bij het radiostation.

Rijsenbrij maakte vorig jaar tijdens de coronacrisis zelf een interessante podcast genaamd ‘Radio 10 – The Early Days‘ waarin hij met veel van de bekende namen uit het begin van 10 in gesprek gaat.

Hoe waren die beginjaren van Radio 10? Hoe was het om bij de NCRV met allerlei grootheden te werken als jonge jongen? Deed Peter ook drive-in shows en met wie? Wat heeft hij zoal nog meer voor de radiotak van Talpa gedaan? En luistert hij nu nog veel naar de radio? Zomaar wat vragen uit dit gesprek met een man met een groot radiohart én verstand van zaken. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.