Zoek
Sluit dit zoekvak.

Patrick Kicken in De Telegraaf: 3FM doet alsof het een commerciële zender is

In een artikel, dat recent verscheen in de krant Telegraaf, beschuldigt oud 3FM deejay Patrick Kicken de publieke radiozender van commerciële bedoelingen. Kicken zegt: “Het blijft een publiek radiostation en het moet nu niet gaan doen alsof het commercieel is. Dat is oneerlijk tegenover stations die elk dubbeltje zelf moeten verdienen.”

Jij hebt een hamburgertent en twee straten verder komt een tent die gesponsord wordt door de overheid en hetzelfde verkoopt. Het zou een zender moeten zijn, die iets doet dat voor anderen commercieel niet interessant is.” Kicken deed de uitspraken overigens al voordat er nog maar een seconde van het nieuwe 3FM te horen was geweest.

Hij noemt de zender met de nieuwe programmering 538 light: “Het wordt op deze manier een soort 538-light, ik spreek gekscherend over hitradio 3FM. Ze gaan echt wel op commerciële tour nu. En er zijn boze tongen die beweren dat dit nu niet bepaald een taak is van de publieke omroep om in te zetten op snelle flitsende dj’s en een hoop hits en tamtam. Mag dat niet wat minder? Ze willen koste wat het kost jongeren bereiken, ze zien dat het andere zenders lukt op deze manier. Dus dan gaan ze maar op dit pad.

Ook beweert Kicken dat het merk 3FM kapot is: “Het merk 3FM is besmeurd en kapot gemaakt door alle veranderingen en relletjes. Kom daar nog maar eens bovenop. Het zal een zware klus worden, ik benijd zendermanager Menno de Boer niet.

Toch hoopt hij dat het 3FM lukt meer luisteraars te trekken: Kicken hoopt dat het lukt, vertelt hij in de Telegraaf: “Ik heb zelf ook 9 jaar bij 3FM gewerkt, veel mensen zijn hier begonnen. Het gaat ons allemaal aan het hart. Het voelt voor mij als een jeugdliefde, omdat ik als 21 jarige in 1995 daar mijn kans kreeg. Dat vergeet je nooit meer. Frank Dane, Coen Swijnenberg, Rob Stenders, Giel Beelen, Gerard Ekdom; wij hebben daar allemaal stapjes gezet.” [RadioWereld.NL]

3 reacties

  1. De publieke zenders concurreren al jaren oneerlijk met de commerciële zenders.
    Met veel staatssteun en ook nog reclame-opbrengsten en voor bijna alle radiozenders landelijke dekking, hebben ze het wel erg gemakkelijk.

  2. Die Patrick… Het maakt niet uit wat of hoe 3fm het doet, volgens Patrick is het toch nooit goed. Misschien moet zon man wat meer genegeerd worden.

    1. NPO 3FM moet Radio 538 en Qmusic niet in de weg gaan zitten. Als ze dat wel gaan doen dan doen ze het niet goed. NPO 3FM moet de muziek draaien die KINK uitzendt, dan heeft KINK geen etherfrequentie meer nodig.