Herman Hofman moet weg bij 3FM: “Voel me alsof ik gedumpt ben door vriendin”

Herman Hofman is het volgende slachtoffer van de reorganisatie bij NPO 3FM. Maandagmiddag maakte hij tijdens zijn programma bekend te moeten vertrekken bij de publieke zender. Wanneer zijn laatste uitzending is, is nog niet bekend. Mogelijk is dit pas ergens na de zomer.

Foto: video still stream 3FM

De laatste drie maanden is er een hoop aan de hand geweest achter de schermen van 3FM”, aldus een emotionele Hofman.

Een reorganisatie die nogal zenuwslopend is geweest en nog steeds is. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven, maar ik verlies niet alleen mijn programma, ik moet ook weg bij 3FM. Ik ben niet ingedeeld in de nieuwe programmering. Ik vind het heel moeilijk.

Ik voel me heel erg verdrietig. Ik voel me alsof ik gedumpt ben door een vriendin waar ik 10 jaar lang alles voor heb gegeven en ik weet ook nog steeds niet waarom dat dan gebeurt. Ik heb nog geen reden gehoord waarom ik eruit gezet word. En dat maakt het alleen nog maar moeilijker.

Hofman debuteerde in september 2012 in de nacht op 3FM. In 2015 verhuisde hij naar de zondagmiddag. In dat jaar won de deejay ook de Marconi Award voor aanstormend talent. Begin 2020 verhuisde Hofman naar de doordeweekse programmering, waar hij de plek van Angelique Houtveen innam.

Maar zijn avontuur op werkdagen in de middag was echter voor korte duur, want al na enkele maanden kwam hij thuis te zitten met een burnout. In juli 2021 keerde hij langzaam maar zeker weer terug op zijn oude stek.

Geruchten gaan dat Sander Hoogendoorn de uren van Hofman krijgt op 3FM. Eerder kreeg ook hij te horen dat zijn ochtendprogramma moet stoppen. Korte tijd later maakten ook Frank van de Lende en Eva Koreman bekend dat hun avontuur in de middag ophoudt. [RadioWereld.NL]