Coen & Sander zwaaien af bij 538: “Tot na de zomer” (audio)

“Een hele fijne vakantie. En wat de Coen & Sander Show betreft: Tot na de vakantie!” Met deze woorden sloot Coen Swijnenberg donderdag de laatste Coen & Sander Show in de huidige vorm af. Samen met Sander Lantinga presenteerde hij zeven jaar lang de dagelijkse middagshow op Radio 538.

Foto: video still stream 538

Drie weken geleden werd bekend dat Swijnenberg en Lantinga moeten stoppen met de dagelijkse middagshow op Radio 538. Na de zomer gaat Swijnenberg een dagelijks lunchprogramma op 538 presenteren, terwijl Lantinga naar Radio Veronica verhuist om daar de middagshow te gaan presenteren.

Geheel verdwijnen doet de Coen & Sander Show echter niet, want na de zomer keert het programma terug op vrijdagmiddag op Radio 538.

Donderdag was daarom de allerlaatste Coen & Sander Show in de huidige vorm te horen op 538. Dat was aflevering 1204 inmiddels en uiteraard werd er daarom in een bomvolle studio flink teruggeblikt op de afgelopen jaren. Dat gebeurde aan de hand van een speciaal rad. Daarnaast kwamen onder meer Timmie Tirol en Di-Rect langs voor een optreden. Met ‘Times are changing’ werd dan ook een hoofdstuk afgesloten.

Veranderingen
“Times are changing”, concludeerde Swijnenberg. “En ook al heb je er zelf niet voor gekozen, dan kan het nog steeds goed zijn. Want verandering brengt ook nieuwe energie en nieuwe dingen. Dat is altijd positief. Daar kijken wij ontzettend naar uit.”

“Hopelijk verhuis je met ons mee naar vrijdagmiddag tussen 16 en 19 uur. Het bekende tijdstip, maar wel een onbekende dag eigenlijk voor ons.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: video still stream 538

Volgens Lantinga moet de huidige stop dan ook gewoon als een pauze gezien worden. “We komen terug. Het is anders misschien en even wennen. Maar op deze plek waar jij nu zit en op deze plek waar ik nu zit, daar gaan wij weer ergens in september of oktober zitten. Dan zal het weer als vanouds zijn. Maar ik wil uit de grond van mijn hart de luisteraars bedanken.” Ook benadrukte Lantinga dat radio een prachtig mooi medium is.

Tijdelijke invulling
Deze zomer vult Radio 538 de middag met een tijdelijke show die voor het grootste deel gepresenteerd wordt door Mark Labrand. Hoe de zender de middagshow in de toekomst gaat invullen wordt binnenkort bekendgemaakt. Al weken gaan geruchten dat Frank Dane naar dit tijdsstip verhuist en ook Swijnenberg leek hier tussendoor op te hinten.

Wie het afscheid van Swijnenberg en Lantinga gemist heeft kan deze hier terugluisteren.

 

Vereeuwigd in Beeld & Geluid
Tijdens de laatste uitzending werd ook bekend dat de  ‘Coen en Sander Show’ wordt vereeuwigd in het Beeld & Geluid in Hilversum. Het gaat daarbij om onder meer het Request Rad, dat negen jaar een belangrijke rol in de show speelde. Ook de koptelefoon van Sander Lantinga, waar hij naar schatting zo’n 2900 uitzendingen mee heeft gepresenteerd, krijgt een plek in de collectie.

Daarnaast worden ook de Marconi Impact Award 2015, gewonnen vanwege de overstap van 3FM naar Radio 538, en een selectie uit de bierpullen die op Das Coen und Sander Fest werden uitgedeeld in het archief geplaatst. [RadioWereld.NL]

Foto: video still stream 538

Gerelateerde berichten