Week van de Podcast vanaf maandag op de landelijke publieke radio

De NPO organiseert ook dit jaar weer ‘De Week van de Podcast’. Vanaf maandag (20 juni) laten NPO Radio 1, 2, 4, 5, NPO 3FM en NPO FunX samen met de publieke omroepen luisteraars kennismaken met bestaande en nieuwe podcasttitels.

Foto: Pixabay

Daarnaast wordt op NPO Radio 1 elke werkdag op verschillende momenten de ‘NPO Radio 1 Podcast Quiz’ gespeeld.

Podcasts gaan een bijzondere relatie aan met hun publiek’, aldus Jurre Bosman, directeur Audio NPO. “Vaak worden deze geluisterd wanneer mensen een moment voor zichzelf hebben, waarbij ontspanning of verdieping een belangrijke behoefte is. Podcasts van de publieke omroep hebben naast een groot bereik ook veel impact.

Podcastevent
Ook dit jaar vormt het NPO Podcastevent in TivoliVredenburg in Utrecht de afsluiting van De Week van de Podcast van de publieke omroepen. Het NPO Podcastevent beleefde in 2021 zijn première en keert zondag 26 juni in een grootsere opzet terug, met meer podcasts in meer zalen. Bezoekers kunnen bijzondere liveopnames van bekende titels bijwonen en makers beantwoorden vragen van luisteraars én andere podcastmakers.

Op het NPO Podcastevent krijgen liefhebbers de kans de makers van hun favoriete podcast te ontmoeten en erbij te zijn als een nieuwe aflevering wordt opgenomen”, vervolgt Bosman. “We hopen hiermee de band tussen makers en luisteraars verder te verstevigen.

Zo presenteren Jennifer Hoffman en Nienke de la Rive Box een speciale opname van de ‘Koffer In Met 3 Op Reis’. Onder anderen Mart Smeets, Martijn Hendriks en Maxim Horsels duiken in het heden en verleden van het wielrennen in ‘De Kopgroep’. Vera Siemons en Annefleur Schipper loodsen in ‘De Lesbische Liga’ de luisteraars door het landschap van lesbische media-aanbod heen.

‘De Stemming van Vullings en Van der Wulp’ zorgt voor politieke duiding. ‘Europa Draait Door’ belicht de laatste ontwikkelingen in Oekraïne. Ook gaat een nieuw seizoen van de NPO Zapp kinderpodcast ‘Sarah’s Mysteries’ in première en geeft onder anderen Oda Spelbos een kijkje achter de achter de schermen in de podcast van ‘Flikken Maastricht ‘. Omstreeks 15 uur vindt tijdens het NPO Podcastevent de uitreiking plaats van de NTR Podcastprijs 2022. [RadioWereld.NL]