Spijkers met Koppen bestaat 35 jaar, jubileumtour door Nederland

‘Spijkers met Koppen’ bestaat 35 jaar. Daarom gaat het satirische actualiteitenprogramma van NPO Radio 2 op tour door Nederland. Gedurende vier zaterdagen in oktober verlaten Dolf Jansen en Willemijn Veenhoven café Florin in Utrecht voor stadsschouwburgen en poppodia elders.

Foto: BnnVara / Annemieke van der Togt

De eerste jubileumuitzending is op zaterdag 7 oktober in de Stadsschouwburg in Groningen. Guus Meeuwis verzorgt tijdens deze uitzending de muziek. Op 14 oktober vindt de tweede uitzending plaats in Nijmegen in De Vereeniging. Tim Knol zal die uitzending optreden. De derde uitzending is op 21 oktober in het Paard van Troje in Den Haag en de laatste op 28 oktober in de Stadsschouwburg van Zwolle.

Naast optreden wordt er ook een Spijkers-quiz gespeeld met fragmenten uit het Spijkers-archief. Publiek kan aanwezig zijn bij deze uitzendingen. Kaarten zijn te koop via de website van BnnVara. De jubileumuitzendingen zijn ook op zaterdag tussen 12 en 14 uur live te volgen via NPO Radio 2.

Willemijn en Dolf verheugen zich op de jubileumtour. “We komen met het beste radioprogramma van Nederland naar een paar van de allerleukste steden: volle schouwburgen, scherpe gesprekken, schater-satire en rock’n roll-vibes… Ik kan niet wachten!”, zegt Dolf. Willemijn vult aan: “35 jaar Spijkers! Iedere week is een feestje en nu al helemaal. Bijzonder veel zin in dit feestje met onze trouwe luisteraars, met fantastische muziek, fragmenten van vroeger en uiteraard met m’n partner in crime Dolf.

Spijkers met Koppen is sinds 1 oktober 1988 te beluisteren op de radio. Het programma kwam voort uit de radioprogramma’s ‘In de Rooie Haan’ en ‘het Comité van Aanbeveling’. [RadioWereld.NL]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *