Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Expositie unieke muziekschatten NPO Radio 2-luisteraars in Beeld & Geluid

In Beeld & Geluid opent vrijdag 12 juli een expositie met unieke museumschatten van NPO Radio 2-luisteraars. De expositie ontstond na een oproep in de ochtendshow van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. Daar werd flink op gereageerd.

Credits: Annemieke van der Togt

Gewonnen met een prijsvraag, gekregen van een artiest, gekocht op een veiling en soms stiekem meegenomen. Want een mok of een T-shirt zijn ogenschijnlijk alledaagse items. Maar ze worden van onschatbare waarde zodra de verhalen erachter bekend worden. Het resultaat is van 12 juli tot en met 1 september te zien en te horen in de expositie ‘Jan-Willem Stalt Uit’ in Beeld & Geluid.

Op de expositie is bijvoorbeeld te horen hoe luisteraar Maarten in 1989 een tissue met het DNA van Frank Sinatra bemachtigde, hoe diamanten van Taylor Swift bij Lotte thuis belandden en hoe Joop opeens een Gibson Les Paul-gitaar overhandigd kreeg van Jimmy Page en Robert Plant (Led Zeppelin).

In totaal zijn er zestien bijzondere items te bewonderen. Bezoekers kunnen bij elke muziekschat een korte podcastaflevering beluisteren of bekijken waarin Jan-Willem en Jeroen met de luisteraar het verhaal van het item vertellen.

Ik word heel blij van deze expositie, er komen zoveel leuke dingen van ons programma samen!”, zegt Roodbeen “De mooie verhalen van onze luisteraars, de bijzondere, leuke én gekke voorwerpen die ze ooit hebben bemachtigd, en die hebben weer alles te maken met hun liefde voor muziek. Van een gelukstreffer bij Michael Jackson en bloederige taferelen bij Kiss tot hele lieve acties van Prince in Heerenveen en de Spice Girls bij de MTV Europe Music Awards in Rotterdam.” [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. In de zesde zin: “bekent” zal natuurlijk moeten zijn: “bekend”. Verder is het goed geschreven.