Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuw Top 40 record voor David Guetta

David Guetta mag sinds vrijdag een nieuw record op zijn naam schrijven. De Franse DJ en dance-pop producer staat sinds 26 maart 2022, 120 weken aan een stuk met verschillende hits in de Nederlandse Top 40 en is daarmee de artiest die het langst onafgebroken in de lijst staat.

Foto: Qmusic

Met deze prestatie overtreft hij de 119 weken die Bruno Mars tussen maart 2010 en juni 2012 in de Nederlandse Top 40 stond. David Guetta, ’s werelds nummer 1 DJ, was al de grootste Top 40-artiest aller tijden. Met 65 Top 40-hits op zijn naam en 948 weken in de lijst, is de Fransman net zo succesvol als de 12 grootste Franse acts aller tijden bij elkaar opgeteld.

Stephan Bouwman, deejay bij Qmusic, belde met de DJ om hem het goede nieuws te vertellen: “Wat fantastisch, echt een eer. Ik wil iedereen in Nederland bedanken voor de support en de liefde”, aldus David Guetta.

Deze week staat David Guetta ook nog eens voor de 275ste week in de top 10. Met een totaal van 948 weken in de Top 40 stond hij ruim een derde van die tijd in het bovenste rijtje van de lijst. Dat record gaat hoogstwaarschijnlijk nog flink groeien, want de Fransman heeft naar eigen zeggen nog genoeg muziek op de plank liggen. Zijn meest recente hit ‘I Don’t Wanna Wait’ met OneRepublic staat deze week op nummer 6 in de Nederlandse Top 40. [RadioWereld.NL]