Frank Dane hoopt dat Radio 538 in rustiger vaarwater komt

Frank Dane hoopt dat de rust terugkeert bij Radio 538. Dit zegt de nieuwe middagdeejay in een interview met De Telegraaf. “Er is veel veranderd en daardoor verandert er ook achter de schermen veel en ik hoop dat dat dan nu in rustiger vaarwater is.

Foto: video still Youtube

Het afgelopen jaar is er veel verandert bij de radiozender. De programmering ging meerdere keren om met als opvallendste wijzigingen dat Dane begin dit jaar uit de ochtend werd gehaald ten gunste van Wietze de Jager en Klaas van der Eerden en dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga in de middag plaats moesten maken voor Dane.

Voor Dane voelde al deze wijzigingen ook wel rommelig. “Dat is voor een radiostation nooit zo goed, want je wilt altijd luisteraars geven wat ze gewend zijn. Ik denk dat 538 ook een beetje zoekende is geweest”, zo zegt hij tegen De Telegraaf. In een eerder interview gaf de deejay al aan dat hij blij is dat Dave Minneboo weer terug is op het oude nest.

De afgelopen weken vertrokken meerdere deejays bij het station. Barend van Deelen en Mart Meijer vertrokken allebei naar 3FM en ook Ivo van Breukelen is deze maand voor het laatst te horen. Volgens geruchten gaat ook hij naar 3FM. “Het is gek hoe radio heel lang stil staat, dan lijkt er niets te gebeuren en zit iedereen 20 jaar op hetzelfde plekje, en in een keer gebeurt er veel”, analyseert hij.

Maar hoe kan 538 weer opklimmen naar de nummer 1 positie? “Door hele goede radio te maken”, besluit Dane. [RadioWereld.NL]