Kort nieuws op Dinsdag 3 april 2001

11.00 uur (Sorry, dagje vrij)

Het is nog steeds niet zeker dat SBS de nieuwe eigenaar wordt van de zender Fox 8, en ook niet dat de vereniging Veronica samen met SBS die zender gaat exploiteren. Veronica en SBS hadden zich voorgenomen vóór 1 april tot zaken te komen, maar Veronica’s voorzitter Joop van der Reijden zegt: ‘We hebben nog helemaal niet onderhandeld. De afgelopen week hebben we onszelf de tijd gegeven tot 31 mei. De tijd wordt nu erg krap.’ Lees verder in de Volkskrant

Koninginnedag op Radio 538: Maandag was het al te lezen in het 538 Newz op deze site. Ook 538 viert dit jaar weer Koninginnedag in Amsterdam. Dit jaar wordt het Leidseplein ingeruild voor het Museumplein. De volgende artiesten zullen komen optreden: Van dik Hout, Acda & de Munnik, Katja, Bastian, Milk Inc, DJ. Jose vs. G-spott, Safri Duo, One Two Trio, DJ. Cor, Huub Hangop, Birgit, Jody Bernal, Judith, Def Rhymz, Quincy, Spooks, Vengaboys, Alice Deejay, ATC, Nelly Furtado, Alizee, Boyband, Michelle, Juan Wells, Max en het Cooldown Cafe.

Vroeger bestaat niet meer, Roos en Rana, Saint Amour. Deze en nog zes andere telefilms zijn dit voorjaar te zien bij de publieke omroep. Surfers vinden op deze webpagina’s een overzicht en korte inhoud van de films.

Omroep Reclame Nederland heeft Ard Biesheuvel aangetrokken als nieuwe algemeen directeur.
De afgelopen vier jaar had hij een vergelijkbare functie bij uitgeverij Lecturama. Eerder werd het ORN-managementteam versterkt met salesmanager Jeroen Vos en marketingmanager Armand Govers

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

De vrouwelijke deelnemers aan het programma Big Diet vallen te weinig af in verhouding tot hun mannelijke tegenstrevers. Daarom is zondag besloten het onderdeel te schrappen waarbij degene die het minst afvalt, het kasteel bij Maastricht moet verlaten.

De rust is eindelijk weer terug gekeerd bij Radio Nationaal. De kabelmaatschappijen zijn benadert en zij zullen het nederlands talige muziekstation weer gaan doorgeven op haar kabel net. Zoals het er nu uitziet zullen de gepresenteerde programma’s op 9 April weer starten. Presentatoren zijn o.a. Bart Van Leeuwen, Karel Van Cooten, Bob Van Dam, René Verstraeten, Jan Rietman en Henk Bres

De oplage van de dagbladen in Nederland is in het vierde kwartaal licht gedaald, van 4,46 miljoen eind 1999 tot 4,41 miljoen exemplaren per dag in het afgelopen kwartaal. Vooral het Algemeen Dagblad van uitgever PCM is veel lezers kwijtgeraakt. De oplage daalde met bijna 7 procent van 362.000 tot 337.000. Ook de andere grote PCM-dagbladen behoorden tot de verliezers: de Volkskrant daalde van 350.000 tot 338.000 en NRC Handelsblad van 275.000 tot 270.000. Lees verder in het NRC

De Britse popgroep Hear’Say heeft muziekgeschiedenis geschreven. De band is de eerste Britse act die met zijn debuut gelijktijdig bovenaan de single- en album-hitlijsten staat. De single van de band heet Pure and Simple en staat al drie weken op nummer 1 in de Britse hitlijsten.

Nederlanders keken vrijdagavond massaal naar de uitgebreide journaal-uitzendingen van NOS, RTL 4 en SBS 6 over de verloving van prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Lees verder in Trouw

Ruim een week na de twee uitverkochte Ahoy shows van Elvis The Concert 2001, is de single Suspicious Minds de op een na hoogste nieuwe binnenkomer in de Megacharts. Dit is de derde keer dat Elvis Presley met Suspicious Minds een hit heeft in Nederland (waarvan 2 keer postuum na zijn dood in 1977). De op nummer 35 binnengekomen single is een live versie, speciaal uitgebracht ter gelegenheid van de Ahoy shows, en maakt onderdeel uit van de zojuist verschenen Elvis Greatest Hits Live cd. Op deze cd staan de mooiste Elvis songs in hun beste live versie. Naast Elvis is het alleen Peter Koelewijn (Kom Van Dat Dak Af) eerder gelukt om met 1 song drie keer in de Nederlandse hitlijsten te staan.

De Zeeuwse popgroep Bløf blijft bestaan. Dat heeft manager F. van der Meijden van de band maandag gezegd. Na de dood van drummer Chris Götte twee weken geleden door een verkeersongeval was het onduidelijk of de populaire band bleef voortbestaan. Dit jaar zal de groep waarschijnlijk niet meer optreden. ,,Het zal nog wel een maand of negen duren voordat we weer gaan spelen” Lees verder in Trouw

De NCRV stopt 2,5 miljoen gulden in een tv-serie over de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis. Dit ‘Wij, Oranje’ wordt volgend jaar uitgezonden. De tijd is rijp, vindt de NCRV. Oranje staat weer eens hevig in de belangstelling, en de omroep heeft plots de meevaller gekregen dat juist volgend jaar eindelijk het huwelijk van de kroonprins wordt gesloten. Lees verder inTrouw

De muziekuitgevers Warner Music, BMG en EMI gaan gezamenlijk muziek verspreiden via internet. Zij doen dit samen met het internetbedrijf RealNetworks, dat de technische kant voor zijn rekening neemt. Alle partijen nemen een minderheidsbelang in het project. De drie concerns dragen hun muziekcatalogus in licentie over aan de gezamenlijke onderneming MusicNet. Lees verder in Trouw

Lees alles over het Zero Base van de afgelopen dagen hier op RadioWereld.

De tv-serie Praatjesmakers (NCRV) keert op 6 april terug op de buis. Opnieuw houden kinderen de volwassen kijker een spiegel voor. Op de site staan veertig Praatjeskaarten en ouders kunnen hun eigen praatjesmaker aanmelden.

Het gedeeltelijk geflopte programma TV kapper zit erop. Vanessa is TV kapper van het jaar geworden. De vakprijs voor beste kapper is voor Raymond. Op de site kunnen bezoekers terugblikken op het programma. Met geknipte klanten, nieuwsberichten en video.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.